scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: 'We reden vandaag met de motor voor de wedstrijd'

Gepubliceerd op 26 oktober 2018 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen op vrijdag schoof Max Verstappen bij Olav Mol aan voor het traditionele interview voor het programma Formule 1 Café. “We weten nog steeds niet wat er precies met de auto mis is. Iets met de hydraulica ging mis. Mijn rempedaal viel weg, dus ik dacht 'ik parkeer hem maar voordat er geen uitloopstroken meer zijn'. Eerder had ik wat problemen met de 'engine braking': iedere keer als ik van het gas af ging, leek het wel of ik aan de handrem trok. Ik ben nog niet blij met mijn rondje, maar nog steeds snel genoeg. Er zit nog meer in", aldus Max. 

Op de vraag met welke motor hij vandaag gereden heeft zegt de Nederlander: “Dit is niet een vrijdagmotor en bak, het is gewoon onze motor voor de wedstrijd. Ik denk niet dat ik een penalty ga krijgen.”

Vooruitblikkend op de kwalificatie op zaterdag laat Max nog optekenen: “Ik heb wel het gevoel dat wij nu een betere balans hebben dan vorig jaar, ten opzichte van Daniel komen de rondetijden er heel gemakkelijk uit. Ik denk dat Ferrari en Mercedes meer last hebben van de ijle lucht, vandaar dat alles ook dichter bij elkaar komt te liggen. En onze auto is mechanisch gewoon supersterk. Het ging beter dan verwacht vandaag. Als je meer dan 1,2 seconde voor de andere teams staat, mag ik hopen dat morgen ook gewoon goed is. Het kan nog harder, met de problemen die we hadden in de vrije training, die gelukkig in de lange run wel verholpen waren, zit er nog wel wat tijd in ”

Prijsvraag GP Mexico: win een Red Bull Racing schoudertas!