Max kijkt vooruit: 'In 2020 moeten we absoluut meedoen voor het kampioenschap'

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 door Julien Lemmen

Max Verstappen kreeg afgelopen weekend het publiek in Austin en zijn fans thuis op de banken met een fabuleuze inhaalrace. Via een Skype-gesprek in het programma Peptalk van Ziggo Sport blikt de Nederlander terug op zijn tweede plaats en kijkt hij vooruit naar wat komen gaat.

De vraag wordt dan ook direct gesteld of dit één van zijn beste races ooit was: "Wel één van de leukste", zegt Verstappen, die toegeeft dat achteraan starten meer actie geeft: “Dat sowieso, maar soms is het met de bandenkeuze ook nog niet eens zo verkeerd. Al heb je wel altijd het risico dat je in de eerste paar ronden schade op kan lopen, dus dan is het niet zo ideaal. Ik denk dat vanuit een normale positie starten, nog steeds het beste is.”

Max neemt ons mee naar de start, waar hij buiten de chaos bleef en na de eerste ronde al als negende door kwam: “De start was oké en je loopt het minste risico door de binnenkant te pakken, want alles hoopt zich op. Ik probeerde buiten de chaos te blijven en de juiste lijn te pakken. Vervolgens was er de crash tussen Alonso en Stroll. Ik dacht ‘ik kort maar gewoon de baan af’, dat is beter dan de bocht proberen te halen.”

Voordat Sebastian Vettel naar binnen dook, werd hij buitenom gepasseerd door Verstappen in de snelle bocht 17. De Limburger licht zijn mooie inhaalactie toe: “Hij had viezigheid op zijn banden en ik had betere banden en meer grip. Ze hadden mij al in bocht twaalf verteld dat hij naar binnen kwam, maar ik wilde hem evengoed inhalen. Het is altijd spannender als je iemand op het circuit in kan halen.”

In de slotfase werd Max aangemoedigd door zijn team om jacht te maken op Kimi Raikkonen, al kwam hij net te kort: “Het verkeer voor ons kwam eraan. Normaal gesproken hadden we met nog twee ronden te gaan blauwe vlaggen gehad, maar onze banden waren er allemaal aan, dus we kwamen niet op tijd erbij.”

De bandenslijtage speelde een belangrijke rol in de slotfase van de race: “Met nog zes ronden te gaan, voelde ik dat mijn banden achter weg waren, dus ik probeerde zo goed mogelijk uit de bochten te komen. De laatste drie ronden waren wel heel moeilijk. Toen was het meer verdedigen omdat Lewis Hamilton betere banden had”, verklaart Verstappen, die met nog drie ronden voor de boeg een aanval van Hamilton wist te pareren, wederom in bocht 17: “Ik probeerde zoveel mogelijk snelheid te houden en gelukkig kwam hij bij de volgende bocht op het vuil terecht. Hopelijk is de volgende keer dat we zo liggen te vechten volgend jaar en als we iets meer vermogen hebben, zitten we niet eens in dat gevecht”, zegt Max met een knipoog.

Ondanks dat Max zijn meerdere moest erkennen in Raikkonen, gunde hij de Fin wel de overwinning in de Verenigde Staten: “Ik denk over het algemeen dat iedereen heel blij was dat Kimi de wedstrijd heeft gewonnen. Dat was mooi om te zien.”

Raikkonen en Verstappen zorgden ervoor dat Hamilton het kampioenschap niet in Austin kon vieren, maar dat het feest op zijn vroegst in Mexico plaats gaat vinden. De Nederlander is van mening dat de Brit het kampioenschap heeft verdient: “Absoluut. Hij heeft de minste fouten gemaakt.”

Red Bull Racing-stalmaat Daniel Ricciardo kende een teleurstellende race. Technisch malheur betekende dat de Australiër dit jaar voor de zevende keer een race niet wist te finishen. Ook Max leeft mee zijn teamgenoot: “Voor het team is dit heel slecht. Ik weet ook hoe het voelt. Vorig jaar in het begin van mijn seizoen ging het ook zo, dus het is enorm balen zoals je ook kon zien aan zijn lichaamstaal.”

De aankomende race in Mexico wist Max vorig jaar te winnen. Uiteraard probeert Verstappen dat dit jaar weer te presteren: “Dat ga ik in ieder geval wel proberen”, zegt Max. “Dit weekend was beter dan verwacht en Mexico moet ons zelfs nog beter liggen dan USA.”

Op het Autodromo Hermanos Rodrigues moet Verstappen het wel met een oudere specificatie motor doen: “We moeten in Mexico met de B-specificatie rijden en niet met de C-spec. Ik denk dat we in de kwalificatie sowieso geen kans hebben, dus dan maakt het niet veel uit welke motor erin zit.”

De verwachtingen voor volgend jaar, als Honda de nieuwe motorleverancier van Red Bull Racing wordt, zijn zowel bij het team als bij Max hooggespannen: “Het hele team kijkt uit naar volgend jaar. Ik denk dat we in het begin van het seizoen nog iets tekort komen, ook al gaan we echt wel stappen vooruit maken ten opzichte van wat we nu hebben. Of het genoeg is voor het kampioenschap volgend jaar, geen idee. In 2020 moeten we absoluut mee doen voor het kampioenschap. Dat is het doel en daar moeten we vol voor gaan.”