Pirelli brengt het aantal kleuren in 2019 terug tot vijf

Gepubliceerd op 20 oktober 2018 door Johan Peeters

Formule 1-bandenleverancier Pirelli zal volgend jaar het aantal kleuren waaraan de verschillende compounds te herkennen zijn terugbrengen tot vijf. De intermediates en full wets blijven respectievelijk groen en blauw. De slicks krijgen de kleuren wit, geel en rood. Zo moet het voor de fans eenvoudiger worden om te volgen welke banden de coureurs gebruiken.

De teams en media krijgen voorafgaand aan ieder evenement te horen krijgen welke compounds uit het huidige assortiment gebruikt worden. Daarbij verdwijnen de namen van de huidige compounds, zoals de supersoft en hypersoft. Deze zullen worden vervangen door een code maar het is nog niet duidelijk hoe die codes er precies uit gaan zien.

Hoewel Pirelli een assortiment met zeven verschillende compounds voor droog weer heeft, worden er ieder raceweekend maar drie gebruikt. Het palet aan verschillende kleuren zorgt voor verwarring onder fans en krijgt veel kritiek. De combinatie die Pirelli iedere race gebruikt is vanaf 2019 te herkennen aan drie verschillende kleuren. De band met de witte wang is de hardste compound, de gele band is de medium, en de band met de rode wang is de zachtst beschikbare compound.

Prijsvraag GP USA: win een RBR limited edition USA cap en RBR paraplu!