Max over z'n kansen in USA: 'We zien er competitief uit'

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 door Niels Hendrix

Na een paar vakantiedagen in Miami is Max Verstappen naar Austin afgereisd voor de Grand Prix op COTA, of te wel Circuit of the Americas. In regenachtige omstandigheden staat hij daar de pers te woord.

Vorig jaar werd Max in de USA tot ‘Driver of the Day’ uitgeroepen, maar verloor hij ook zijn derde plek na een vijf seconde tijdstraf na met een gedurfde inhaalactie Kimi Raikkonen in de laatste ronde binnendoor te zijn gepasseerd. Het circuit is nu aangepast: in bocht 16 en 17 liggen nu extra kerbstones. “Maar er zijn nog zoveel andere bochten waar je kunt afsnijden. Dat ik het daar vorig jaar deed, was toeval. Dat kwam toevallig zo uit”, aldus Max.

De Nederlander amuseert zich altijd prima in de Verenigde Staten. “Het is lekker open en groot, met veel verschillende culturen.” Meer Grands Prix ziet hij er dan ook wel zitten. “In Los Angeles, Miami en hier in Austin. Dat zou een goede start zijn om Formule 1 in Amerika populairder te maken.”

Dit weekend hoopt Verstappen voor de knikkers mee te kunnen doen. Max: “We zien er competitief uit, maar ik denk niet dat we in de kwalificatie om de pole positie kunnen vechten. Misschien als het dan regent, maar dit circuit heeft toch nog veel rechte stukken.” Max besluit: “Als we een goede balans kunnen vinden, de snelheid hebben en de banden het goed houden, kunnen we in de race hopelijk meedoen.”

Prijsvraag GP USA: win een RBR limited edition USA cap en RBR paraplu!