Max Verstappen bezoekt Exact Live: 'Data helpt ons vooruit'

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 door Julien Lemmen

Max Verstappen is woensdag de hele dag aanwezig geweest bij Exact Live, het grootste ééndaagse business-evenement in Nederland. In 2017 trok het event in de Jaarbeurs in Utrecht 6.000 bezoekers. De editie van 2018 heeft als thema ‘Numberland’ en staat in het teken van alle cijfers waarmee mensen dagelijks bezig zijn. Max was aanwezig bij een aantal presentaties en maakte tevens deel uit van een gastoptreden van illusionist Victor Mids.

Verstappen.nl sprak met Max en vroeg hem hoe belangrijk een partner als Exact voor hem is. “Natuurlijk heel bijzonder”, vertelt de Aston Martin Red Bull Racing-coureur. “Vooral omdat we een evenement als Exact Live nu al een aantal jaren doen. Elke keer als we iets organiseren, zijn er weer dingen waar je een leuke dag van kunt maken, zoals bijvoorbeeld vandaag. Het evenement groeit ook, wat buiten het feit dat het mooi om te zien is, ook belangrijk is.”

Op televisie is Verstappen geregeld te zien in een commercial van Exact waar hij als een waar ‘cijferbeest’ bestempeld wordt. Met wat voor data is Max gedurende een raceweekend zoal bezig? “Het belangrijkste is natuurlijk de data die van de auto komt. Dat helpt ons vooruit. Daarbij kun je denken aan dingen zoals de balans, de hoeveelheid benzine die je spaart en de kracht bij het remmen, zodat de koeling afgestemd kan worden.”

Vervolgens krijgt Max tijdens een sessie voor enkele genodigden van Exact een aantal stellingen voorgeschoteld. Als eerste wordt Max gevraagd om te kiezen tussen solo of team. “In de Formule 1 is er het team waarmee je moet samenwerken en resultaten mee moet behalen, maar uiteindelijk is degene in de auto de persoon die het resultaat naar huis moet brengen”, vertelt de Nederlander. “Het gaat om een deel solo en een deel team, maar uiteindelijk is het team veel groter en belangrijker. Er werken namelijk 800 mensen voor twee auto’s”

De tweede stelling betreft de keuze tussen voorbereiding of improvisatie. Max kiest niet geheel voor voorbereiding, maar ook een deel voor improvisatie. Max: “De start kun je bijna nooit voorbereiden. Ik kijk bijvoorbeeld terug wat er in de jaren ervoor nog is gebeurd, maar elke start is anders. Het is voor mij dus pure improvisatie. Als de lichten uit gaan, beslis ik wel waar ik naartoe ga. Dat heeft mijn vader mij ook altijd verteld. Iemand kan bijvoorbeeld goed of slecht wegkomen en remt vervolgens vroeger of later dan normaal.”

De derde stelling gaat over de keuze tussen focus of overzicht. Hierover zegt Max: “Ik zit in het midden. Soms kan je zó gefocust zijn dat je het overzicht verliest in een wedstrijd. Dat kan een grote fout zijn. Je moet gefocust zijn maar ook weten wat er om je heen gebeurt en wat er speelt. Dat gaat dan pnder andere over de bandenstrategie, hoeveel je kan pushen op een band en over hoeveel ronden er nog te rijden zijn. Ik denk dat het ook veel door ervaring komt. Vanaf mijn allereerste wedstrijd tot nu is mijn overzicht natuurlijk duizend keer beter geworden, dat wordt ook alleen maar beter.”

Analyseer je elke wedstrijd nog uitgebreid met je vader? Max: “Niet per se elke wedstrijd. Soms heb je een enorm saaie wedstrijd. Dan richt je je simpelweg naar de volgende. Maar na een race als op Suzuka, heb je het over de straffen, wat er met de motor aan de hand is, enzovoort. Dat leg ik dan ook uit aan mijn vader, omdat hij er niet bij is. Je kan hem er altijd goed over spreken. Dat heb ik vanaf jongs af aan ook altijd met hem gedaan.”

Is de auto elke wedstrijd hetzelfde? Max: “De auto is gedurende het seizoen bijna nooit meer in de fabriek. Deze wordt op het circuit zelf klaargemaakt en eventuele updates worden dan ook op locatie toegepast. Het chassis wordt erop aangepast. Als het een drastische update is, krijgen we zelfs een nieuw chassis. Dat hebben we vorig jaar gehad, toen het in het begin van het seizoen nog niet zo lekker liep met de auto.”

“Dit jaar komt er tijdens een raceweekend bijvoorbeeld een nieuwe voorvleugel bij of nieuwe sidepods. Ook aan de vloer worden bijna elk weekend weer wat dingetjes aangepast waarvan ze denken dat het beter is. Er is dus elke keer eigenlijk wel wat nieuws. Na de zomerstop had ik bijvoorbeeld een nieuw stuurtje voor de eerste vrije training. Dat was van een lichter materiaal en er zaten weer wat andere knoppen op.”

“Wat ik aan het begin van het seizoen eigenlijk heel apart vind, is dat de auto is ontwikkeld, maar er tot aan de week van de eerste testdag eigenlijk nog geen complete auto is, alleen onderdelen. Op een gegeven moment komt het chassis en dan wordt de auto langzaam opgebouwd. De dag voordat het testen begint, heb je dan ook pas een auto. Alles moet dus perfect passen en dat is bij Red Bull ook wel de kunst. Ze kunnen zo lang als mogelijk doorontwikkelen en daarna kunnen we meteen gaan testen.”

Er worden heel veel dingen gemeten in de Formule 1. Is ondanks alle data je onderbuikgevoel nog het belangrijkste? Max antwoordt: “Ik heb nog een goed voorbeeld van de afgelopen race in Japan. Uit de data bleek dat met minder vleugel rijden sneller was. Daniel Ricciardo reed met meer vleugel dan ik, maar ik had niet het goede gevoel op vrijdag. De auto was moeilijk te besturen en ik voelde me niet comfortabel. Ondanks dat de data uitwees dat minder vleugel sneller moest zijn, was ik het er niet mee eens. Ik wilde meer vleugel op de auto hebben. De dag erna ging het meteen een stuk beter, makkelijker en voelde ik me wél comfortabel. Je hebt dan simpelweg het gevoel bij jezelf dat de andere afstelling meer biedt.”