Jos na podium van Max in Japan: 'Max is ontzettend gegroeid dit jaar'

Gepubliceerd op 08 oktober 2018 door Julien Lemmen

Max Verstappen behaalde gisteren tijdens de Grand Prix van Japan een uitstekende derde plek. De Nederlander kende een enerverende race, waarin hij twee incidenten had met de Ferrari-coureurs, maar desondanks toch zijn derde podium op rij wist te scoren in Japan. In het programma Peptalk op Ziggo Sport blikt vader Jos onder meer terug op het raceweekend op Suzuka.

Het was voor Max alweer zijn zevende podium van het seizoen. Toch is het voor Jos nog niet gewoon aan het worden om zijn zoon op het podium te zien: “Ja, normaal is het niet. Ik denk dat het op zich best een moeilijke race was. Hij heeft het goed gedaan. Jammer van die penalty, maar het hoort erbij met Max.”

Met die penalty doelt Jos op de tijdstraf van vijf seconden die Max ontving na het onveilig terugkeren op de baan toen hij zich in de eerst ronde verremde. Jos is het niet eens met de straf en pleit voor meer consistentie: “Ik heb het idee dat er met twee maten gemeten wordt. Het is gewoon heel onduidelijk waarvoor je wel en waarvoor je niet een straf krijgt. Ik vind dat daar aan gewerkt moet worden in de Formule 1. Er moet een duidelijke lijn in komen.”

Verstappen vervolgt: “Max maakt een foutje met het aanremmen van de bocht, hij gaat terug het circuit op en er zit niemand om hem heen. Ik denk dat hij daar dan wel op een veilige manier terug het circuit op is gekomen. Het is vooral voor hem ook de vraag wat je de volgende keer dan wél mag doen. Hij probeert op een normale manier terug op het circuit te komen. Vervolgens zit Kimi Raikkonen naast hem en hij moet toch die bocht nog kunnen maken. Voor Max was het veel makkelijker om even rechtdoor te rijden zoals Valtteri Bottas dat later in de race doet, maar dat doet hij niet omdat hij bang is voor de vijf seconden straf. Je weet het van tevoren gewoon niet.”

Jos is dan ook van mening dat er vaste stewarts moeten komen: “Dat vind ik wel. Ik denk ten eerste vind ik dat een coureur moet weten wat er wel en niet mag. Dat is gewoon heel onduidelijk. De één snijdt een bocht af en krijgt er geen straf voor en de ander probeert veilig terug op het circuit te komen en krijgt wel een straf. Dat mag gewoon niet. Ik denk dat er één of twee vaste mensen moeten komen te zitten.”

Over het incident met Sebastian Vettel in ronde acht van de race heeft Jos het volgende te zeggen: “In die bocht kom je met 280 kilometer per uur aan en je neemt de bocht met 200 kilometer per uur. Je remt maar een klein moment en ik denk sowieso dat het een moeilijke bocht is om in te halen. Vettel is gewend dat iedereen op zij gaat voor hem en zeker auto’s met Ferrari-motoren. Dat zie je ook in de race. Alleen weet hij hoe lastig het is om Max in te halen en ik denk dat hij daar te optimistisch was.”

Zoals zo vaak dit jaar, was er ook in Japan een gebrek aan topsnelheid bij de RB14. Ondanks dat de kritiek op Renault de voorbij jaren soms niet mals is geweest, meent Jos dat de samenwerking met Renault op een positieve manier moet worden afgesloten alvorens volgend jaar de overstap wordt gemaakt naar Honda: “Ze moeten dit seizoen netjes afmaken, zo professioneel mogelijk en dan kunnen ze volgend jaar opnieuw beginnen."

Volgens Jos heeft Max al veel informatie vergaard bij de Japanse motorfabrikant: “Max weet precies wat er allemaal gebeurt. Max is er dit jaar niet geweest, maar vorig jaar is hij wel bij Honda geweest.”

Tenslotte ziet Jos dat zijn zoon veel progressie heeft geboekt dit jaar: “Hij leert elke wedstrijd bij. Ik denk dat Max ontzettend gegroeid is dit jaar.”