Irvine wederom snelste van de dag.

Gepubliceerd op 11 juni 1999 door Jo Vleugels

Michael Schumacher was de eerste op de baan bij de start van de tweede sessie vlak daarna gevolgd door Irvine die voor de verandering weer eens een proefstart maakte. Wat bij de langere sessies steeds opviel was dat de coureurs pas na 3 vliegende ronden hun snelste tijd wisten te realiseren waarbij het verschil tussen de eerste en derde ronde vaak een halve seconde bedroeg.

Panis verremde zich reeds vroeg in de training en moest de wagen aan de kant laten staan nadat de versnellingsbak het had begeven. Om onduidelijke redenen maakte de baanofficials geen haast om de wagen van de baan te verwijderen waardoor er gedurende enige tijd weinig gebeurde. Nadat de auto eindelijk verwijderd was bleek nota bene een schroevendraaier op de baan voor de nodige vertraging te zorgen. Het blijkt voor veel coureurs ook een lastig circuit aangezien er regelmatig coureurs rechtdoor schoten of kort van de baan raakten. Jean Alesi zoekt diverse malen de limiet van zijn auto en vindt die maar weet steeds weer zijn weg te vervolgen terwijl Zanardi één van de weinige coureurs is die de grindbak bij de haarspeldbocht rijdend weet uit te komen.

Mika Häkkinen wist zich ondertussen wel de top zes in te rijden maar moest op dat moment toch een verrassende coureur voor zich laten:….. Ricardo Zonta met een tijd van 1:22.5. David Coulthard ging het een stuk beter af, halverwege weet hij zich vlak achter Irvine op de tweede plaats te nestelen. Met nog 20 minuten te gaan is het erg druk op de baan waarbij Irvine door het drukke verkeer tevergeefs naar een vrije ronde zoekt. Geduld is een schone zaak moet hij gedacht hebben want enkele minuten later zet hij de snelste tijd met een halve seconde scherper op 1:20.756.

Gedurende de laatste 10 minuten gaat Häkkinen de baan op maar breekt zijn eerste vliegende ronde halverwege af . De tweede poging heeft meer succes en Häkkinen rijdt voor de tweede maal de top zes binnen maar blijft toch op 1,3 seconde achter Irvine steken.

Irvine sluit dus de eerste vrije training af met de snelste tijd, net als in Spanje, gevolgd door Coulthard, Michael Schumacher, Jean Alesi, Giancarlo Fisichella en Ricardo Zonta. Mika Häkkinen sluit uiteindelijk de dag af met een toch teleurstellende zevende tijd.

Het geen wat echter het meeste opviel waren de vele spins waarbij meerdere coureurs hun wagen langs de baan achterlieten.

Voor een volledig overzicht met alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.