scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner over Grand Prix van Japan: 'Een geweldige prestatie van Max'

Gepubliceerd op 07 oktober 2018 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing kende een succesvolle Grand Prix van Japan. Max Verstappen startte en eindigde na een enerverende race als derde, terwijl Daniel Ricciardo zich vanaf startplaats vijftien naar voren vocht en als vierde over de meet kwam.

Teambaas Christian Horner kijkt dan ook tevreden terug op de race: “Vandaag was het een goede dag voor onze beide coureurs. Dat Max, ondanks zijn tijdstraf van vijf seconden na contact met Kimi Raikkonen in de openingsronde, op het podium is geëindigd, is een geweldige prestatie. Het was tevens zijn derde podium op Suzuka. Hij had een drukke middag, met een incident tussen hem en Sebastian Vettel in ronde zeven wat schade aan de auto veroorzaakte. Ondanks dat was hij in de slotfase in staat om op Valtteri Bottas te jagen en hem onder druk te zetten voor de tweede plaats.”

“Daniel reed ook een sterke race. Met enkele sterke inhaalacties stormde hij vanaf P15 naar de vierde plek aan de finish. Alles bij elkaar was het een positieve dag, met twee auto’s aan de finish en een flinke aantal punten voor het team.”