Max: 'Geen ronde gehad waarin ik lekker in de auto zat'

Gepubliceerd op 06 oktober 2018 door Johan Peeters

Direct na afloop van de eerste twee vrije trainingen op vrijdag was Max Verstappen al niet te spreken over hoe zijn sessies in Japan verlopen waren. Uren later droop de frustratie bij de Nederlander nog van het gezicht op het moment dat hij voor een interview bij Olav Mol aanschoof voor het programma Formule 1 Café. “Ik was helemaal niet blij, ik heb geen ronde gehad vandaag waarin ik lekker in de auto zat. Hier in Suzuka is dat wel belangrijk. De eerste sector valt nog wel mee. Je verliest natuurlijk veel op de rechte stukken en in de bochten ziet het er wel prima uit. Maar als je al 1,2 seconden tekort komt op het rechte stuk gaat het hem ook niet worden.”

Op de vraag met welke motor hij vandaag gereden heeft, zegt de Nederlander: “Met motor nummer twee, de hele oude B-spec die ze eigenlijk al afgeschreven hadden, die deed het nog vandaag. Ik heb daar nog een nieuwe B-spec van die is één race oud, en morgen gaat de C-spec erin. Daar reed Daniel al de hele dag mee. Die is nog niet helemaal top, maar klinkt al een iets beter dan in Singapore, en ook de driveability is beter.”

Vooruitblikkend op de kwalificatie op zaterdag laat Max nog optekenen: “Normaal gesproken starten we hier vanaf de derde startrij. We zitten wel dicht bij Ferrari moet ik zeggen, maar in de kwalificatie schroeven ze de motor open en dan winnen ze nog wel wat. Mercedes is wel erg sterk dit weekend. Maar we moeten eerst zelf het goede gevoel krijgen in de derde vrije training.”

Prijsvraag Grand Prix van Japan: win een Red Bull Racing rugzak en lifestyle cap!