Max ziet P5 als reëel: 'Maar regen zou moeten helpen'

Gepubliceerd op 04 oktober 2018 door Niels Hendrix

Gisteren was Max Verstappen in Tokyo, waar hij kennis maakte met de kunst van shodo, de Japanse kaligrafie. Zoals Max na afloop zelf constateerde, heeft hij betere kwaliteiten. “Maar in Tokyo zou ik me wel een weekje kunnen vermaken”, liet hij optekenen.

Suzuka wordt door vrijwel alle coureurs als ‘rijderscircuit’ gezien. Old-school, waar foutjes nog kunnen worden afgestraft met een bezoekje aan de grindbak. “De eerste sector met die vloeiende, snelle bochten, dat is echt een heel mooi gedeelte. En de Japanse fans kijken hier echt uit naar de Grand Prix, dat zie je niet overal zo.”

Suzuka is Max de afgelopen twee jaar goed gezind geweest. De Nederlander scoorde er twee fraaie podiumplekken: zowel vorig jaar als in 2016 finishte hij als tweede in het land van de rijzende zon. Max: “De vijfde plek is nu reëel. Twee jaar geleden hadden we echt de snelheid en vorig jaar werden we geholpen door een paar gridstraffen. Ik ben bang dat we ook hier in de kwalificatie snelheid tekort komen. Dan wordt het treintje rijden in de race, omdat echt aanvallen er dan niet in zit. Ik verwacht dat we in de kwalificatie weer vijfde en zesde zullen staan, maar hopelijk zitten we er dicht achter, voor het geval er weer iets gebeurt.”

Er wordt – vooral voor zaterdag – de nodige regen voorspeld. Toch werkte dat eerder dit jaar op de Hungaroring niet in het voordeel van Max. Hij legt uit: “Dat lag aan twee dingen, de banden en de balans in de auto. We hadden enorm veel onderstuur de ene kant op en net zo veel overstuur de andere kant op. Dat wisten we na de kwalificatie al, maar toen mochten we niets meer aan de afstelling van de auto veranderen. Het probleem dat we toen hadden, zou opgelost moeten zijn. Of het genoeg is voor pole positie, als het zaterdag regent, dat weet ik niet zeker. Maar regen zou me zeker moeten helpen.”

Prijsvraag Grand Prix van Japan: win een Red Bull Racing rugzak en lifestyle cap!