Horner na Grand Prix van Rusland: 'Een fantastische race van Max'

Gepubliceerd op 30 september 2018 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing stond een zware uitdaging te wachten in Rusland. Van achteraan op de grid moesten Max Verstappen en Daniel Ricciardo zich een weg naar voren zien te banen. Hier slaagden beide heren in, door als vijfde (Max) en zesde (Daniel) over de finish te komen.

Teambaas Christian Horner kijkt dan ook tevreden terug op de Grand Prix in Sochi: “Het was een fantastische race van Max vandaag op zijn 21e verjaardag. Het was een erg volwassen prestatie en dat hij binnen zeven ronden al in de top zes lag, was fenomenaal om te zien. Max leidde vervolgens een groot gedeelte van de Grand Prix, maar natuurlijk moesten we onze verplichte stop nog maken, wat we uiteindelijk deden met nog tien ronden te gaan. Dat bracht hem weer buiten bereik van de top vier. Met de ultrazachte banden die best fragiel waren, was hij niet in staat om het gevecht met Ferrari in de slotfase aan te gaan en bracht hij de auto veilig thuis naar de vijfde plek.”

“Om als vijfde en zesde te eindigen achter Ferrari en Mercedes was het optimale wat we konden doen vandaag van achteraan op de startgrid. Bovendien was de snelheid van de RB14 het hele weekend erg bemoedigend te noemen.”