Daniil Kvyat in 2019 terug bij Toro Rosso

Gepubliceerd op 29 september 2018 door Bryan van Berlo

Het zogeheten ‘silly season’ heeft een nieuwe wending gekregen: Daniil Kvyat zal vanaf volgend jaar weer voor Toro Rosso rijden. Dat heeft het team uit Faenza vanochtend bevestigd. De laatste keer dat de 24-jarige Rus in de Formule 1 in actie kwam, was tijdens de Grand Prix van Amerika in 2017 (tevens bij Toro Rosso). Wie de teamgenoot van Kvyat gaat worden, is nog niet bekend.

Daniil Kvyat heeft op zijn zachtst gezegd een veelbewogen Formule 1-carrière achter de rug. De Rus maakte in 2014 zijn debuut bij Toro Rosso, waarna hij in 2015 werd gepromoveerd naar het grote Red Bull Racing. Hier reed hij tot de Grand Prix van Spanje in 2016, waar hij, door het uitblijven van resultaten, werd vervangen door Max Verstappen. Kvyat nam de plaats van Verstappen in bij Toro Rosso, maar werd ook hier na anderhalf seizoen de deur gewezen.  

Met het bevestigen van Kvyat neemt het aantal beschikbare stoeltjes nu snel af. Naast het lege stoeltje bij Toro Rosso dienen alleen Williams en Force India hun bezetting voor het komende jaar nog bekend te maken.