Max staat een inhaalrace te wachten: 'Vijfde plek is het doel in Sochi'

Gepubliceerd op 27 september 2018 door Niels Hendrix

Max Verstappen kan zich opmaken voor een inhaalrace in Sochi, waar het Formule 1-circus is neergestreken voor de Russische Grand Prix. De Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur rijdt komend weekend namelijk met de zogeheten B-spec van de power unit: een nieuw exemplaar waardoor er na overschrijding van het maximaal aantal exemplaren nu een gridstraf volgt. Zijn eerste dit jaar.

De C-spec waar Max de vorige race in Singapore voor het eerst mee onderweg was, is namelijk niet in alle zes de resterende Grands Prix inzetbaar, zo legt Max uit: “De C-spec is niet gemaakt om te racen op grote hoogtes, zoals straks in Mexico en Brazilië. Dus we wisten dat hij er weer een keer uit zou moeten. Dan is deze race in Sochi de beste plek om het te doen. Dit circuit ligt ons toch al niet.”

Max vervolgt over de beperkte inzetbaarheid van de C-spec: “Voor mij is het ook een groot vraagteken waarom dat precies is. Hij is zo afgesteld dat het er niet in zit, dan klapt hij uit elkaar ofzo. Eigenlijk mag en kan dit helemaal niet.” Ondanks een start vanaf een van de achterste rijen, verwacht Max zich op te kunnen werken tot de vijfde positie: “Dat is het doel. En dat zou het ook zonder straf zijn geweest. We moeten er nu alleen wat harder voor werken.”

Het ligt voor de hand dat Max alleen aan het eerste deel van de kwalificatie gaat deelnemen, aangezien hij sowieso vanuit het achterveld moet starten. In de vrije trainingen zal hij zich dus meer richten op een raceafstelling dan een set-up voor de kwalificatie. “Door deze straf hebben we ook meer ruimte om nieuwe onderdelen te testen. Daarnaast hebben we nu wat meer reserveonderdelen voor het geval er iets kapot gaat.”

Ook teamgenoot Daniel Ricciardo en beide Scuderia Toro Rosso-coureurs Pierre Gasly en Brendon Hartley staan vanwege motorwissels gridstraffen te wachten. Max, die zondag zijn 21e verjaardag viert, is in ieder geval strijdbaar. “Qua racesnelheid moeten we terug kunnen komen naar plek 5 of 6. Maar hoe snel dat lukt, is afhankelijk van hoe gemakkelijk het inhalen gaat.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Rusland en win een Red Bull Racing 2018 softshell!