Max over de uitdaging bij RBR showruns: 'De temperatuur is vooral een probleem'

Gepubliceerd op 21 september 2018 door Niels Hendrix

Het onder controle houden van alle temperaturen van een Formule 1-auto is al een enorme uitdaging tijdens Grand Prix-weekenden. Maar tijdens showruns, waarbij vaak korte ritten gemaakt worden met burn-outs en donuts, zijn alle temperaturen helemaal een cruciale factor. Als die te hoog oplopen of juist te laag zijn, zal de auto stilgezet moeten worden. Zo moet de motor op een bepaalde temperatuur draaien en mag die niet te hoog oplopen, terwijl de banden en remmen juist heet genoeg moeten zijn om goed te functioneren.

Het is aan de coureur om daar rekening mee te houden tijdens zo’n showrun door middels het gaspedaal het aantal toeren, versnellingen en dergelijke daarop aan te passen. Max Verstappen legt uit: “De temperatuur van de auto is vooral een probleem tijdens het maken van donuts. Dan mag de temperatuur niet te hoog oplopen en daar moet ik dan op letten. Formule 1-auto’s zijn namelijk niet ontworpen om showruns en donuts te doen.”

Tijdens de Jumbo Racedagen afgelopen mei op Circuit Zandvoort werkte het demonstratieteam van Red Bull Racing met infrarood warmtecamera’s, om meer inzicht te krijgen in het managen van alle temperaturen. Mark Willis, support team coördinator, en Max leggen bij Mobil 1 The Grid uit wat daar allemaal bij komt kijken. Zie onderstaande (Engelstalige) video: