Max bij Jumbo Foodmarkt in Groningen: 'Super om al die fans te zien'

Gepubliceerd op 19 september 2018 door Niels Hendrix

Na zijn schitterende tweede plek in de Grand Prix van Singapore vloog Max naar huis in Monaco, om na een dagje rust vandaag via een korte tussenstop in Groningen door te reizen naar Groot-Brittannië, waar hij woensdagmiddag video-opnames voor Aston Martin Red Bull Racing heeft en donderdag de hele dag in de simulator in Milton Keynes zit, ter voorbereiding op de race in Sochi.

In Groningen werd vandaag een Jumbo Foodmarkt geopend, met onder het dak van de grandioze supermarkt ruimte voor de eerste Max Verstappen pop-up store. Na een kort bezoek aan beide locaties, verscheen Max ten overstaan van duizenden verzamelde fans op een podium.

“Met Jumbo heb ik een hele bijzonder relatie. Zij zijn de eerste sponsor in mijn autosportcarrière en hebben mij al vanaf de Formule 3 gesteund. Dan doe ik graag iets terug zoals vandaag: het openen van de Jumbo Foodmarkt hier in Groningen. Ook mijn eigen Max Verstappen pop-up store ziet er heel goed uit. Heel mooi dat de gele Jumbo helm er ook staat en super mooi om al die fans te zien.”

Kijkend naar de resterende races op de kalender, zou Mexico een goede kans kunnen zijn op een mooi resultaat. Wellicht zelfs een overwinning? “Misschien”, antwoordt Max. Vorig jaar heb ik er gewonnen, maar dit jaar hebben we een iets grotere achterstand qua vermogen dan we vorig jaar hadden. Maar je weet het maar nooit.”

“Ik denk dat we de beste auto van het veld hebben, dat zag je in Singapore ook. Vanaf volgend jaar met de nieuwe motorleverancier hopen we dat het goede kant op gaat. Het budget van Honda is vele malen groter dan hetgeen onze huidige leverancier besteedt. Ze gaan de goede kant op en de resultaten op testbank wijzen dat uit. Honda wil heel graag, ze willen winnen. Bij Red Bull Racing willen we dat ook.”

Donderdag zit Max in de professionele simulator van zijn team, maar thuis heeft hij ook een aardige opstelling staan. “Ondertussen zitten mijn vrienden er daar meer op dan ik. Maar die simulator staat er wel, dus als ik zin heb kan ik er op rijden. Dit jaar was Paul Ricard een nieuw circuit op de kalender. Één dag in de simulator in Milton Keynes vond ik niet genoeg, dus thuis heb ik ook op dat circuit gereden. Zo’n 100 tot 200 rondjes per dag, om het onder de knie te krijgen. Dat helpt wel.”

Max vertoonde daarna zijn kunsten op het podium, door enkel rondjes in een simulator te rijden, uiteraard op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

Over zijn eerste ontmoeting met Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten, vertelt Max: “Ik was een beetje zenuwachtig. Ik was 16 jaar en het gesprek begon in zijn kantoor, tussen paar hele mooie Formule 1-auto’s. Ons doel was natuurlijk om uiteindelijk Formule 1 te gaan rijden, maar de eerste stap die we wilden maken was naar Formule 3, een grote stap. Maar je moet altijd in jezelf geloven. Voor mij was Formule 3 de juiste stap en dat is uiteindelijk ook gebleken, gelukkig.”

Frits van Eerd laat enthousiast weten: “Wat hebben we met z’n allen toch enorm veel mazzel dat we zo’n toptalent in Nederland hebben. Iemand die zo goed met zijn talent kan omgaan. Een kerel die kan winnen en waar we bijna allemaal zeker van weten dat hij een keer wereldkampioen zal worden, alleen nog niet in welk jaar. Maar het gaat gewoon gebeuren. Voor ons als Jumbo is het heel mooi dat we zo’n talent mogen steunen en daar samen de vruchten van mogen plukken.“

Na een selfie met het voltallige publiek, opende Max samen met de Jumbo ondernemers Anrico Maat en Frits van Eerd de Max Verstappen pop-up store, om zich na zijn flitsbezoek weer richting vliegveld te begeven.

In de Max Verstappen pop-up store in Groningen kan men een Red Bull Racing Formule 1-wagen bewonderen en er worden diverse bijzondere Max Verstappen memorabilia tentoongesteld, zoals een originele raceoverall en de gele Jumbo helm die de Nederlander droeg tijdens de gewonnen race in Oostenrijk. De winkel is vanaf 19 september t/m 21 oktober elke woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Alleen in de Max Verstappen pop-up store in Groningen loopt - zo lang de voorraad strekt - een speciale actie: bij aankoop van een oranje Max Verstappen 2018 driver cap ontvangt men een gratis 4 pack Red Bull.