Max Verstappen blikt terug op Singapore: 'Het team had een superstrategie'

Gepubliceerd op 17 september 2018 door Julien Lemmen

Na een lange reis vanuit Singapore is Max Verstappen vandaag weer thuis in Monaco. Tijdens een Skype-gesprek voor het programma Peptalk van Ziggo Sport blikte Max vanavond terug op zijn succesvolle weekend in Singapore, waar hij de tweede plaats voor zich opeiste.

Op de vraag of hij terug kan kijken op een geslaagd weekend, antwoordt de Nederlander: “Ja, absoluut. Het hele weekend is goed verlopen. De auto functioneerde prima en ik zat lekker in mijn vel op het circuit, dus dat kwam goed uit.”

Tijdens de kwalificatie en de race kreeg Max echter wel te maken met enige ongemakken aan zijn motor: “Het was lastig met de problemen met de motor”, verklaart Verstappen. “Het was zorgen dat ik zo goed mogelijk voor de dag kwam en dat hebben we goed uitgevoerd. Je moet er altijd het beste van maken. Ik had geen zorgen dat de motor stuk zou gaan, maar we wisten waar de problemen lagen en die moet je zo goed mogelijk aanpakken.”

Max blikt terug op de start waarbij hij de tweede plek verloor aan Sebastian Vettel: “De start was niet helemaal goed omdat het toerental van de motor niet ideaal was. Ik kwam dus niet goed van mijn plek. Daarna heb ik wel weer laat ingeremd om de tweede plaats te behouden. Toen dacht ik dat ik hem had, maar daarna kwam het aan op motorvermogen en verloor ik mijn plek.”

Door een uitstekende strategie kon Max bij zijn pitstop de tweede plek weer overnemen van de Duitser, al was het even spannend met het wegrijden bij zijn stop, zo legt Verstappen uit: “Ik kopte nog bijna het stuur bij het wegrijden, want de auto pakte niet goed. Door de klap die ik kreeg, tikte ik de hendel aan en schoot de auto in z’n twee. Toen moest ik weer terug naar de één, maar in de één liep de auto niet soepel. Toen bleef de auto hobbelen tot en met 60 kilometer per uur. Daarna was het gewoon goed. Het team had een superstrategie en het werkte perfect om de tweede plaats weer over te nemen.”

Na afloop van de race was de vermoeidheid van de coureurs af te lezen: “Het was super warm”, licht Max toe. “Als het 35 graden in Nederland is geweest en je stapt vervolgens in de auto die in de zon heeft gestaan, is het ongeveer hetzelfde gevoel. Je drinkt na de race heel veel, maar op een gegeven moment heb je zoveel gedronken dat er niet veel meer bij kan, dus dan heb je even geen zin meer om te drinken.”

Tijdens de komende race in Rusland viert Max zijn 21e verjaardag. Gevraagd wordt of de nieuwe Spec-B motor die hij daar krijgt, een mooi verjaardagscadeau is: ”Ik heb liever 80pk erbij”, antwoordt de Limburger gevat. “Ik denk dat ik achteraan moet starten. Ik heb nog niets gehoord, maar dat zal het normaal gesproken wel zijn.”

Met nog zes races voor de boeg, nadert het seizoen zijn einde en verleggen veel teams de aandacht naar het volgende seizoen. Naast de ontwikkeling van de auto van volgend jaar, blijft het team van Red Bull Racing zich echter ook nog inzetten voor de RB14: “We hebben genoeg mensen om dit jaar door te ontwikkelen en om te concentreren op volgend jaar. Dus dat is allebei nog gaande", legt Verstappen uit, die goede hoop heeft voor volgend jaar: “Je krijgt de nummers door wat er gaande is en dat ziet er positief uit.”