Horner na Grand Prix van Singapore: 'Het was een erg sterke race van Max'

Gepubliceerd op 16 september 2018 door Julien Lemmen

Sinds 2010 stond er altijd minimaal één coureur van Aston Martin Red Bull Racing op het podium in Singapore. Ook dit weekend zorgde Max Verstappen met een uitstekende tweede plaats ervoor dat er een beker aan de prijzenkast in Milton Keynes kan worden toegevoegd. Teamgenoot Daniel Ricciardo werd zesde op het Marina Bay Street Circuit.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de race: “Het was een erg sterke race van Max vandaag om als tweede te eindigen achter Lewis Hamilton en ons negende opeenvolgende podium in Singapore te pakken. In de eerste ronde verloor Max een plek aan Sebastian Vettel op het rechte stuk voor bocht zeven. Daarna slaagden we erin om onze strategie te laten werken, waarbij Max na zijn stop vlak voor Vettel weer de baan op kwam. Vervolgens probeerde Max de druk op te voeren bij Lewis, maar Lewis had altijd ongeveer twee tienden achter de hand.”

“Het is bemoedigend voor het eerst sinds de Grand Prix van Frankrijk beide auto’s aan de finish te krijgen. Het was een sterk weekend alle monteurs in de garage en de technici van Renault die probeerden onze motor -gerelateerde problemen op te lossen.”