Leclerc volgend jaar in kleuren van Ferrari, Raikkonen naar Sauber

Gepubliceerd op 11 september 2018 door Bryan van Berlo

Charles Leclerc promoveert volgend jaar naar Ferrari. Dat heeft het Italiaanse team vandaag bekendgemaakt. De Monegask zal Kimi Raikkonen vervangen, die op zijn beurt weer aankondigde zijn helm niet aan de wilgen te willen hangen en de overstap naar Sauber te gaan maken. Raikkonen, de tot nu toe laatste wereldkampioen voor Ferrari, zal twee jaar voor het team uit Hinwil uitkomen. Hiermee is de langdurige geruchtenstroom over het tweede zitje bij Ferrari definitief beëindigd.

Leclerc maakt sinds maart 2016 deel uit van het opleidingsprogramma van Ferrari en kwam, voordat hij zijn officiële debuut als racecoureur voor Sauber maakte, al een aantal keer in actie tijdens vrije trainingen en testdagen. Na het met overmacht winnen van de titel in de Formule 2, werd hij in december vorig jaar aangekondigd als teamgenoot van Marcus Ericsson bij Sauber. Leclerc maakt tot nu toe een prima indruk en zal vanaf volgend jaar dus de kans krijgen om zich in een heus topteam te bewijzen.

De inmiddels 38-jarige Kimi Raikkonen verscheen in 2001 voor het eerst op de grid. De Fin scoorde in zijn eerste race voor Sauber direct een punt en toonde aan een waar talent te zijn. In 2002 maakte Raikkonen de overstap naar McLaren, waar hij in 2003 en 2005 akelig dicht bij de wereldtitel kwam.

In 2007 verving Raikkonen de vertrekkende Michael Schumacher bij Ferrari. Het bleek een waar succes, daar de Fin met één punt voorsprong de wereldtitel in Brazilië greep. Na drie seizoenen bij de Scuderia werd de man uit Espoo de deur gewezen. Na een kortstondige rallyperiode keerde Raikkonen in 2012 weer terug in de Formule 1, dit maal voor het voormalige Lotus. Vanaf 2014 rijdt de wereldkampioen weer in Ferrari-kleuren.