Stoffel Vandoorne maakt na huidig seizoen plaats voor Lando Norris

Gepubliceerd op 03 september 2018 door Bryan van Berlo

McLaren heeft vanmiddag aangekondigd dat Stoffel Vandoorne het team na dit seizoen verlaat. Onze 22-jarige Zuiderbuur zal vanaf 2019 plaats moeten maken voor Lando Norris, welke zijn Formule 1-debuut mag gaan maken. Hiermee is de pagina naar weer een volgend hoofdstuk in het zogeheten ‘silly season’ omgeslagen.

Vandoorne begon zijn avontuur bij McLaren in 2016, waar hij in Bahrein de toen geblesseerde Fernando Alonso mocht vervangen. Hij scoorde tijdens deze wedstrijd meteen een punt. Na het vertrek van Jenson Button kwam de coureur twee seizoenen in actie voor het team uit Woking. Na dit jaar zal de Belg dus op zoek moeten gaan naar een racezitje bij een ander team.

Met Lando Norris ziet de Formule 1 weer een groot talent tegemoet. De 18-jarige Brit maakt sinds 2017 deel uit van het opleidingsprogramma van McLaren en komt dit jaar voor het eerst uit in de Formule 2, waar hij kampioenschapsleider George Russell op de hielen zit. Norris kwam dit jaar in België en Italië al voor McLaren in actie tijdens de vrije trainingen, maar mag zich dus vanaf volgend jaar teamgenoot van de al eerder aangekondigde Carlos Sainz gaan noemen.