Horner na GP Italië: 'Max ondanks tijdstraf een goede race gereden'

Gepubliceerd op 02 september 2018 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat na afloop van de Italiaanse Grand Prix weten: “Na een goede start lukte het Max om Valtteri Bottas in te halen en het incident tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton te ontwijken. Hij kwam zijn eerste ronde dan ook als derde door. Die plek hield hij gedurende de eerste stint vast en hij wist Valtteri achter zich te houden. Nadat we Max naar binnen haalden voor een setje van de zachte band, was zijn snelheid goed genoeg om P3 te behouden, al wisten we dat Valtteri met het versere rubber richting het einde een voordeel zou hebben.”

“Na Max zijn verdedigende actie voor het ingaan van bocht één, vormden de stewards helaas het besluit dat hij niet genoeg ruimte liet. Het resulteerde in een tijdstraf van vijf seconden, waardoor hij van P3 naar P5 werd verwezen. Desalniettemin heeft Max alles gegeven en het goed gedaan.”

“Daniel maakte al vroeg in de race de nodige plekken goed en was goed op weg, totdat hij vanwege een probleem helaas uitviel. Er kwam een boel rook uit de luchtinlaat. We zijn nog niet helemaal zeker van de oorzaak, maar we verwachten dat het met de koppeling te maken heeft.”