Max gebruikt wellicht nieuwe motor in Monza: 'Maken na vrijdag onze keuze'

Gepubliceerd op 30 augustus 2018 door Niels Hendrix

Na de fraaie podiumplaats in de Belgische Grand Prix is het vandaag weer een gewone werkdag voor Max Verstappen, die in aanloop naar de Italiaanse Grand Prix de verzamelde pers te woord staat. Het gesprek gaat vooral over de nieuwe power unit van Renault, de Spec C, waar Aston Martin Red Bull Racing komend weekend voor het eerst gebruik van kan maken. De claim is dat deze krachtbron tot drie tienden van een seconde winst per ronde moet opleveren, maar de betrouwbaarheid lijkt nog een vraagteken.

Max laat optekenen: “We willen zoveel mogelijk performance, maar ik verwacht er niet al te veel van. We zien het allemaal wel. Dat het Renault-team die motor zelf niet gaat gebruiken, zegt normaal gezien natuurlijk al genoeg. Maar als die motor echt drie tienden van een seconde winst per ronde betekent, zoals ze zeggen, dan zou ik hem als Renault zijnde echt wel nemen. Natuurlijk zitten er voor- en nadelen aan, maar die gaan we nu zelf wel ontdekken.”

Het plan is daarom dat Daniel Ricciardo de motor vrijdag uitprobeert, waarna de knoop wordt doorgehakt of deze ook bij Max in zijn auto geschroefd wordt. De Australiër staat door de motorwissel namelijk sowieso een gridstraf te wachten en Max kan nog ongestraft één nieuw exemplaar inzetten.

“We zien morgen wel hoe de motor loopt bij Daniël en dan zien we wel hoe goed die is. Of hoe slecht. En dan maken we daarna onze keuze”, legt Max uit, die over de rest van het seizoen zegt: “Zoals het er nu uitziet, hoef ik geen straf te nemen, maar het hangt er ook vanaf met welke motor we dit weekend gaan rijden. Vooralsnog ziet het er goed uit bij ons, maar je hebt maar één probleem nodig om daar verandering in te brengen.”

Hoe dan ook blijft het hogesnelheidscircuit van Monza, ook wel de ‘temple of speed’ genaamd, een flinke uitdaging voor Red Bull Racing. Max: “Dit is absoluut het lastigste circuit voor ons. Puur qua vermogen. We moeten hier de auto gewoon goed afstellen en dan zien we het wel.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Italië en win een gesigneerde oranje Max Verstappen driver cap!