Horner na Belgische Grand Prix: 'Max reed een geweldige race'

Gepubliceerd op 26 augustus 2018 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat na afloop van de Grand Prix van België weten: “Max reed een simpelweg geweldige race vandaag, nadat hij als zevende startte. Hij ging in de eerste ronde de Haas van Grosjean voorbij en even later beide Force India’s. Het is mede door de inhaalacties logisch dat hij niet de aansluiting met de leiders kon vinden. We hadden in de eerste helft van de wedstrijd ook niet echt de snelheid om ze bij te houden.”

“Nadat de pitstops erop zaten, zat de snelheid er beter in en konden we het tempo van de leiders bijhouden tot het einde van de race. Al met al was het een wat eenzame wedstrijd voor Max, al is het natuurlijk geweldig dat hij in zijn thuisrace voor een enorm publiek het podium behaalde.”

“Het was erg jammer dat Daniel slachtoffer werd van het ongeval in de eerste bocht. Het lijkt erop dat Hulkenberg zijn rempunt verkeerd inschatte, wat een kettingreactie veroorzaakte. Er was veel schade aan de voor- en achterkant van Daniel zijn auto, maar de monteurs hebben geweldig werk geleverd om de RB14 weer terug op de baan te krijgen. Helaas liepen we daarbij twee rondjes achterstand ten opzichte van de leider op. Uiteindelijk hebben we besloten om het aantal kilometers op de motor te beperken en Daniel te laten stoppen. Meer dan een zestiende plaats zat er sowieso niet in.”