scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wil inhalen: 'Probeer in positie te verkeren om mijn kans te kunnen grijpen'

Gepubliceerd op 25 augustus 2018 door Niels Hendrix

Terugblikkend op de kwalificatie in België legt Max aan o.a. Verstappen.nl uit hoe het kwam dat beide Aston Martin Red Bull Racing-auto’s in de slotminuten in de pitstraat stonden. “We hadden te weinig benzine in de auto, dus moesten binnen komen. Helaas hadden we toen geen tijd meer om bij te tanken.” Max spreekt van pech: “We hadden verwacht dat het nog harder zou gaan regenen, vandaar dat we in Q3 zo snel mogelijk de baan op wilden om een rondetijd neer te zetten. Op dat moment was dat de juiste beslissing, alleen was het jammer dat het stopte met regenen.”

In Hongarije had Max in de regen een probleem met de auto, waardoor niet de gewenste snelheid werd gevonden. Dat is achter de rug, zo vertelt hij: “Vandaag ging het weer prima. De auto voelde goed aan in de regen, zoals vanouds.”

Startend vanaf de zevende positie, is er werk aan de winkel voor Max. “We hebben een redelijke topsnelheid, maar niet genoeg om de strijd met Mercedes en Ferrari aan te gaan. Ik zal er een paar moeten inhalen, zeker de Force India’s en de Haas. Die lopen natuurlijk wel hard op het rechte stuk, maar wij hebben auto afgesteld om te kunnen inhalen.”

Zit er nog een kans op het podium in? Max antwoordt: “Dan moet er voor ons iets gebeuren, want Mercedes en Ferrari zijn voor ons op racesnelheid te snel. Natuurlijk ga ik proberen in de juiste positie te verkeren, mocht er wel iets gebeuren, om mijn kans te grijpen.”

Dat het rondom het circuit iets minder oranje gekleurd is dan vorig jaar, heeft een logische verklaring, volgens Max. “Het is natuurlijk een stuk kouder dan vorig jaar, toen het erg heet was. Dus je kunt nu niet zonder jas in een oranje t-shirt rondlopen. Er zijn nog steeds ontzettend veel Nederlanders, absoluut.”

Wat doet dat met je? “Het is super om zoveel steun te krijgen. Maar het is niet dat ik daardoor druk ervaar. Ik probeer op de baan altijd het best mogelijke te presteren en dat wordt schijnbaar gewaardeerd. Dat is geweldig! Hopelijk heb ik morgen een goede race, ook voor al m’n fans.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van België en win de nieuwe MV polo 33 plus een MV RBR joggingbroek!