Pirelli bevestigt versimpelde bandennamen voor 2019

Gepubliceerd op 25 augustus 2018 door Bryan van Berlo

Mario Isola, topman van bandenleverancier Pirelli, heeft laten weten dat er vanaf 2019 een makkelijker systeem gebruikt gaat worden om de verschillende soorten banden uit elkaar te houden. Tijdens een raceweekend zullen de drie beschikbare compounds simpelweg hard, medium en soft genoemd gaan worden. Welke kleuren de banden krijgen, is nog niet duidelijk.

De Formule 1 beschikt dit jaar over maar liefst zeven verschillende soorten droogweerbanden. Dit brengt nog wel eens de nodige onduidelijkheid met zich mee. Voor het komende seizoen is dit dus anders. De banden zelf zullen nog wel hun originele naam behouden, maar uit de selectie voor iedere Grand Prix wordt de hardste compound de harde band genoemd, de zachtste compound de soft en degene die ertussenin zit de medium.

Het kan dus voorkomen dat tijdens een weekend waarin Pirelli de hypersoft, de ultrasoft en de supersoft beschikbaar stelt, de supersoft de harde band wordt genoemd, omdat dit de hardste van de drie meegenomen banden is. De ultrasoft wordt dan tot medium omgedoopt, terwijl bij de hypersoft van de zachte band wordt gesproken.

Pirelli laat de fans en media uiteraard nog wel weten wat bij iedere Grand Prix de ‘echte’ compounds zijn.

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van België en win de nieuwe MV polo 33 plus een MV RBR joggingbroek!