Max blijft liefhebber van regen: 'In Hongarije hadden we een probleem'

Gepubliceerd op 25 augustus 2018 door Niels Hendrix

Regen zit er niet meer in tijdens het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps. Jammer, zo vindt Max, die in gesprek met Olav Mol tijdens Ziggo Formule 1 Café, uitlegt waarom het in Hongarije zo moeizaam ging op de natte baan. “We hadden daar een probleem met de vloer van de auto. Het voelde alsof we de hele ronde met DRS open reden, in de regen. Daarnaast had ik ook nog het probleem met de auto dat er meer gewicht aan één kant zat dan aan de andere kant. Dat moet nu weer allemaal in orde zijn”, stelt Max gerust.

De laatste jaren hebben Formule 1-auto’s alsmaar meer grip en downforce gekregen. De befaamde bocht Eau Rouge is daardoor tegenwoordig een vol gas bocht en ook in Pouhon gaat het die kant op. “Daar heb ik het nog niet geprobeerd”, vertelt Max. “Je hoeft er maar weinig het gas te liften, maar zeker met die kleinere achtervleugel die we hier gebruiken, zal het heel lastig zijn Pouhon vol gas te nemen.”

Met een auto afgesteld met weinig downforce, probeert Aston Martin Red Bull Racing het tekort aan snelheid op het rechte stuk te compenseren. Frustreert dat gegeven, het gebrek aan pk’s, je niet? “Dat is nu al vier jaar zo, dus op een gegeven moment went ook dat. We weten waar onze kansen liggen, maar we proberen er natuurlijk altijd het beste van te maken. We proberen het seizoen goed te eindigen en kijken wat dat betreft uit naar volgend jaar.”

Max vervolgt daarover: “Honda is enorm gemotiveerd en pusht ook Red Bull om zaken aan te leveren, zodat er ontwikkeld en getest kan worden. Honda maakt ook goede stappen. Het zal volgend jaar zeker beter zijn dan wat we nu hebben.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van België en win de nieuwe MV polo 33 plus een MV RBR joggingbroek!