Max over Gasly: 'Een geweldige kerel, die bovendien erg snel is'

Gepubliceerd op 23 augustus 2018 door Niels Hendrix

Het gesprek van de dag in de paddock op Spa-Francorchamps is voornamelijk de rijderscarrousel, die tijdens de zomerstop in het Formule 1-wereldje heeft plaatsgevonden. Voor Max Verstappen betekent dit dat zijn huidige teamgenoot Daniel Ricciardo, die volgend jaar naar Renault verkast, vervangen wordt door Pierre Gasly.

Max vertelt tijdens de FIA persconferentie tegenover de verzamelde pers over het vertrek van de Australiër: “Volgens mij was iedereen verrast, maar hij is uiteindelijk degene die zich goed moet voelen bij het besluit. Dat is het belangrijkste.” Max vervolgt: “Iedereen kent momenten van frustratie tijdens zijn carrière. Bij Red Bull Racing wil iedereen races en kampioenschappen winnen, maar soms zit dat er niet in en moet je geduldig zijn en hard werken. Het hele pakket moet kloppen en dat is waar Red Bull Racing nu aan werkt. Ik ben ervan overtuigd dat ze een auto kunnen maken, die elke race kan winnen. We hebben gewoon het hele pakket nodig en daar wordt aan gewerkt. Daarom was ik wat verrast dat Daniel vertrekt. Als je in een andere omgeving wilt werken, weet ik niet of dat de juiste omgeving is om heen te gaan.”

Over zijn teamgenoot in 2019 vertelt Max: “Pierre is een geweldige kerel en ik ken hem al sinds we samen in de karting zaten. Begin dit jaar bracht hij een weekend door bij me in het appartement in Monaco en hebben we ’s avonds FIFA gespeeld, dus we hebben een goede relatie. Hij is bovendien erg snel, dus dat is goed voor het team.”

Op de vraag of Max volgend jaar de teamleider wordt binnen Red Bull Racing, zegt de Nederlander: “Binnen Red Bull Racing zijn we als coureurs altijd gelijk behandeld, dus dat zie ik niet veranderen. Ik voel me niet een leider. Ik probeer gewoon de best mogelijke job voor het team en mijzelf te doen. Natuurlijk heb ik meer ervaring dan Pierre, dus dat ga ik wel in mijn voordeel proberen te gebruiken.”

Als je een circuit aan de kalender zou mogen toevoegen, welk zou dat dan zijn? “Macau”, antwoordt Max. “De baan zou breder gemaakt moeten worden, wat lastig zou zijn, maar het zou gaaf zijn.” En als je zou moeten kiezen voor een circuit in Nederland? “Dan zou ik een permanent circuit kiezen, maar welk maakt me niet uit.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van België en win de nieuwe MV polo 33 plus een MV RBR joggingbroek!