Pierre Gasly teamgenoot van Max Verstappen in 2019

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 door Julien Lemmen

Pierre Gasly maakt volgend jaar promotie naar Aston Martin Red Bul Racing, zo heeft de renstal uit Milton Keynes zojuist bevestigd. De 22-jarige Fransman stapt over van zusterteam Toro Rosso en vervult vanaf 2019 het vacante stoeltje naast Max Verstappen.

Gasly behoort al sinds 2013 tot het Red Bull Junior-programma en na de GP2-titel in 2016 gewonnen te hebben, maakte hij in 2017 zijn Formule 1-debuut voor Toro Rosso in Maleisië. Dit seizoen reed Gasly naar een uitstekende vierde plaats in Bahrein en pakte hij ook punten in de Grand Prix van Monaco en Hongarije. Deze resultaten overtuigden de Red Bull-teamleiding ervan om Gasly als vervanger van Daniel Ricciardo aan te stellen.

Gasly is uiteraard in zijn nopjes met het nieuws: “Om vanaf 2019 voor Aston Martin Red Bull Racing te mogen rijden is een droom die uitkomt voor mij. Het was mijn doel om voor dit team te racen sinds ik in 2013 bij het Red Bull Junior-programma kwam. Deze geweldige kans is een volgende stap in mijn ambitie om Grands Prix te winnen en te vechten voor wereldkampioenschappen.”