Max: 'Winnen op Spa zou net zo geweldig zijn als het in Oostenrijk was'

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 door Niels Hendrix

Max kijkt ernaar uit om na de zomerstop weer te gaan racen, komend weekend tijdens zijn thuis Grand Prix op Spa-Francorchamps: “Het is altijd speciaal om op Spa te racen. Ik ben op een uur rijden van het circuit geboren, dus het is min of meer een thuisrace voor mij. Aan het oranje publiek en de campings vol met Nederlandse caravans kan je zien dat de fans in groten getale komen, wat het gevoel van een thuiswedstrijd alleen maar versterkt.”

De Nederlander vervolgt: “De baan ligt in de bossen, wat het anders maakt in vergelijking met andere circuits. Eau Rouge is natuurlijk speciaal, maar mijn favoriete gedeelte is Pouhon: die linkerbochten voelen geweldig. Als je op Spa bent, moet je de wafels en frietjes proberen. Ze zijn een traditie en heerlijk.”

"De overwinning in Oostenrijk was geweldig, aangezien het de thuisrace van Red Bull was en er ontzettend veel Nederlandse fans waren. Winnen op Spa zou vergelijkbaar zijn, met overal oranje en vlaggen. Hopelijk kunnen we de fans dit jaar reden tot lachen geven.”