Max Verstappen en Ruud Gullit met elkaar in duel in nieuwe Ziggo commercial

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 door Niels Hendrix

In de nieuwste commercial van Ziggo Sport, die vanaf vandaag online en op televisie te zien is, gaan Formule 1 held Max Verstappen en sporticoon Ruud Gullit met elkaar in duel. Het duo maakt op spectaculaire manier duidelijk dat kijkers bij Ziggo Sport aan het juiste adres zijn voor de mooiste live topduels. Het creatieve bureau achter de campagne is J. Walter Thompson.

In de commercial komt Max Verstappen bij toeval Ruud Gullit tegen. Beide sportmannen blijken onderweg naar de Ziggo Sport studio en zoals het echte sportmannen betaamt beginnen ze een wedstrijdje wie er het snelste is.

De combinatie tussen de populaire F1 coureur en het voetbalicoon komt niet uit de lucht vallen. Naast dat Ziggo Sport het platform is voor de Grand Prix, heeft Ziggo Sport onlangs de uitzendrechten verworven van Serie A (Italiaanse voetbalcompetitie) en de FA Cup (Engelse voetbalbekertoernooi) voor de komende drie seizoenen. Ziggo Sport is ook nog steeds de thuishaven voor La Liga (Spaanse voetbalcompetitie) en de Premier League (Engelse voetbalcompetitie). Naast voetbal en Formule 1 biedt Ziggo Sport onder andere ook sporten aan als NBA basketbal, hockey, golf, atletiek, tennis en handbal.

Ziggo Sport is tevens aanbieder van de Champions League. Via een schakelprogramma kunnen voetbalfans meteen alle hoogtepunten uit de wedstrijden van de Champions League meemaken.

“De commercial met Max Verstappen en Ruud Gullit symboliseert het feit dat op Ziggo Sport de beste duels te zien zijn, van de Formule 1 tot internationale voetbalwedstrijden”, zegt Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo. “We zijn erg trots op de samenwerking met deze twee sporticonen. Max en Ruud vormen een sterke match: Ruud is nog steeds wereldwijd een voetballegende en één van de grootste sporters van zijn tijd. Datzelfde kun je ook stellen van Max Verstappen. Hij is ongekend populair en behoort tot de beste sportmannen van Nederland.”

“Ik heb erg veel plezier gehad bij het maken van deze commercial met Ruud, wat denk ik terug te zien is in het eindresultaat”, aldus Max Verstappen. “Ik hoop dat ik de kijkers van Ziggo Sport in de tweede helft van dit Formule 1 seizoen ook een aantal mooie duels op de baan kan laten zien.”

Een anderhalf minuut lange video van de Ziggo commercial is hieronder te zien. Ziggo Sport is de gratis sportzender voor Ziggo klanten.