scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Carlos Sainz vervangt vertrekkende Fernando Alonso bij McLaren

Gepubliceerd op 16 augustus 2018 door Bryan van Berlo

Carlos Sainz zal volgend jaar de overstap van Renault naar McLaren gaan maken. De 23-jarige Spanjaard vervangt daar Fernando Alonso, die eerder deze week aankondigde aan zijn laatste Formule 1-seizoen bezig te zijn. Wie de teamgenoot wordt van Sainz is op dit moment nog niet bekend, aangezien onze Zuiderbuur Stoffel Vandoorne nog niet is bevestigd bij het team uit Woking.

Erg lang heeft de coureur, die in 2015 zijn Formule 1-debuut bij Toro Rosso maakte, niet voor Renault gereden. Sainz stapte vorig jaar tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten voor het eerst in bij het Franse team, nadat Jolyon Palmer daar vroegtijdig de deur werd gewezen.

Een veelbesproken hereniging met Max Verstappen gaat dus niet plaatsvinden. Het heeft er nu alle schijn van dat Pierre Gasly het vacante plekje bij Aston Martin Red Bull Racing in gaat vullen.

Na de bekendmaking van Daniel Ricciardo’s overstap naar Renault is het zogeheten ‘silly season’ volop losgebarsten. Er zijn namelijk nog verschillende coureurs die bevestigd moeten worden voor het volgende seizoen.