Alonso rijdt in 2019 niet in de Formule 1

Gepubliceerd op 14 augustus 2018 door Julien Lemmen

Fernando Alonso heeft aangekondigd na dit seizoen niet meer in de Formule 1 actief te zullen zijn. Na vier tegenvallende jaren bij McLaren waarin hij geen enkel podium wist te pakken, geeft de 37-jarige Spanjaard er de brui aan.

De Formule 1-wereldkampioen van 2005 en 2006, scoorde in zijn imposante carrière maar liefst 32 Grand Prix-zeges, waarvan de laatste alweer dateert uit 2013. Ook veroverde Alonso 22 keer pole-position, stond hij 97 maal op het podium en heeft hij tot op heden 303 races in de Formule 1 verreden.

Na zijn uitstapje in de Indy 500 vorig jaar en zijn overwinning met Toyota op Le Mans dit jaar, is de verwachting dat Alonso zijn pijlen gaat richten op het winnen van de Triple Crown van de autosport. Alonso heeft namelijk de ambitie uitgesproken om, na Graham Hill, de tweede coureur in de geschiedenis te worden die de Grand Prix van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indy 500 op zijn naam schrijft.

Alonso zal komend jaar met Toyota in ieder geval het WEC super season voltooien, maar heeft nog niet bevestigd of hij zal deelnemen aan het IndyCar-kampioenschap.