Max krijgt nieuwe teamgenoot: Daniel Ricciardo verlaat Red Bull Racing na 2018

Gepubliceerd op 03 augustus 2018 door Niels Hendrix

Daniel Ricciardo heeft aan Aston Martin Red Bull Racing laten weten dat hij het team eind 2018 verlaat. Vlak daarna volgde vanuit Renault de bekendmaking dat de 29-jarige Australiër een tweejarige verbintenis heeft getekend bij het Franse Formule 1-team, waar hij naast Nico Hülkenberg komt te rijden.

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, laat weten: "We respecteren het besluit van Daniel om Aston Martin Red Bull Racing te verlaten en wensen hem het beste toe voor de toekomst. We willen hem bedanken voor zijn toewijding en de rol die gespeeld heeft vanaf het moment dat hij in 2014 bij ons kwam. De hoogtepunten zijn natuurlijk zijn zeven overwinningen en 29 podiumplaatsen die hij tot dusver bij ons heeft behaald."

Wie in 2019 de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen zal worden, is nog ongewis. Horner vervolgt: "We gaan verder met het evalueren van de verschillende opties die we hebben, voordat we een beslissing nemen over wie er in 2019 naast Max Verstappen zal rijden. Ondertussen zijn dit jaar er nog negen races te gaan en zijn we volledig gefocust op het maximaliseren van alle kansen die Max en Daniel dit seizoen nog krijgen."