Max legt uitdaging Hungaroring uit: 'Achterbanden onder controle houden'

Gepubliceerd op 27 juli 2018 door Niels Hendrix

In het programma Formule 1 Café op Ziggo Sport legt Max Verstappen uit waarom de tweede sector op de Hungaroring, het bochtige en krappe gedeelte van de baan, de RB14 zo goed ligt. En hoe hij deze uitdaging aangaat.

“Het is belangrijk om een stabiele achterzijde van de auto te hebben, zonder dat je teveel onderstuur krijgt. Ik denk dat we dat in de tweede vrije training goed voor elkaar hadden”, aldus de Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur. “Daarna moet je overal goed de apex kunnen raken, want als je die mist, kom je niet goed uit voor de volgende bocht en dat is wel belangrijk.”

Max duikt nog verder in de materie, als hem gevraagd wordt naar het lastigste onderdeel van het circuit. “Het lastigste is om de achterbanden onder controle te houden in de lange runs. Je verliest best snel grip, dus je moet veel instellingen aan het stuur blijven wijzigen. En als je weinig grip hebt bij het ingaan van bochten is een foutje heel snel gemaakt, dus je moet heel geconcentreerd blijven insturen. Als je op dat vlak een foutje maakt, zit je meteen van de ideale lijn af.”

Hoewel in de tweede sector tijd gewonnen kan worden ten opzichte van de concurrentie, weegt dat helaas niet op tegen het verlies op met name het rechte stuk. “Op vrijdag verloren we zeven à acht tienden op het rechte stuk. Dat is veel te veel. Als je bekijkt hoeveel tijd we verliezen op het rechte stuk, is het net alsof we in een andere klasse rijden. Dan wordt het lastig en is een pole positie realistisch gezien niet reëel.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Hongarije en win een grijze Max Verstappen cap en Red Bull can holder!