Max: 'Winst in Hongarije zal moeilijk worden'

Gepubliceerd op 26 juli 2018 door Niels Hendrix

Gevraagd naar zijn mening over de Hungaroring, vertelt Max Verstappen ten overstaan van de verzamelde pers: “Het is een van de kleinere circuits. Elk circuit dat onze auto goed ligt, ligt mij ook beter. Maar als coureur denk ik niet dat ik op het ene circuit beter uit de voeten kan dan op het andere. In de eerste sector op de Hungaroring zitten nog wat rechte stukken, dus daar leveren we tijd in. De tweede sector op de Hungaroring is voor ons het meest gunstige en ook de laatste sector is okay voor ons. Dus we moeten ervoor zorgen dat we daar het snelste zijn.”

Denk je voor de winst te kunnen gaan? Max: “Dat zal moeilijk worden. In Monaco waren de motorische verschillen nog wat kleiner dan ze nu zijn. Het zal lastig worden om voor pole positie te gaan, maar ik denk wel dat we er dicht bij zullen zitten.” Heb je de pole of eerste startrij nodig om hier te winnen? “Ja”, antwoordt Max. “Tenzij er heel veel dingen misgaan bij anderen, maar over het algemeen moet je hier op pole positie staan. Vanaf de tweede plek wordt het al een lastig verhaal.”

“Maar ik probeer natuurlijk elke race te winnen. Het zou verkeerd zijn om mezelf meer druk op te leggen om een goed resultaat te behalen, wetende dat ik hier meer kans maak. Ik wil altijd een goed resultaat behalen. Ook al ga ik naar Monza, waar ik niet verwacht te winnen, dan wil ik toch een goed resultaat neerzetten.”

Waar schat je de meeste kans op de winst te hebben, in Singapore of in Hongarije? Max: “In Singapore. Dat is meer een stratencircuit waar je als rijder meer het verschil kunt maken. Ook kijkend naar de resultaten van vorig jaar, want toen waren we in de kwalificatie competitiever in Singapore dan in Hongarije.”

We staan voor de Formule 1-zomerstop, halverwege het seizoen. Hoe kijk je terug op de eerste helft? “We hebben het positief omgedraaid. Het was niet de gehoopte start, maar het is daarna de goede kant op gegaan. Hopelijk kunnen we de auto goed door blijven ontwikkelen. Op motorisch gebied zal dat een lastiger verhaal zijn, omdat we dat niet zelf in de hand hebben, maar ik hoop dat we als team goede stappen kunnen blijven zetten, ook met het oog op volgend jaar.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Hongarije en win een grijze Max Verstappen cap en Red Bull can holder!