Max na positieve eerste dag in Hockenheim: 'In de regen kans op pole'

Gepubliceerd op 21 juli 2018 door Julien Lemmen

Max Verstappen had een vliegende start van het Formule 1-weekend in Hockenheim. Na een derde tijd in de eerste vrije training, was hij het snelste in de tweede vrije training. De Limburger ziet de rest van het weekend dan ook met vertrouwen tegemoet: “De auto werkt goed", zegt Max in gesprek met Olav Mol voor het Ziggo Formule 1 Café. "Gelukkig valt het tot nu toe nog wel mee hoeveel we verliezen op het rechte stuk, slechts drie à vier tienden. Dat is nog steeds veel, maar we kunnen gelukkig in die laatste sector nog wat goed maken.”

Ook de long-runs op racesnelheid gingen naar behoren: “Op de softs hebben we niet heel veel kunnen rijden, maar het gevoel was goed en qua rondentijden zaten we er goed bij”, licht Verstappen toe. “Of het genoeg zal zijn, weet ik niet, maar het is in ieder geval een stuk beter dan in Silverstone.”

Tenslotte blikt Max vooruit op de kwalificatie waarin het mogelijk zou kunnen gaan regenen: “Als het regent, maken we een goede kans op pole. Als we in de laatste sector nu al zo goed gaan, dan moet dat in de regen natuurlijk helemaal goed komen. Daar heb ik veel vertrouwen in. In het droog zal het natuurlijk een lastig verhaal worden om voor pole te kunnen gaan.”

De derde en afsluitende vrije training voor de Grand Prix van Duitsland gaat om 12:00 uur van start, waarna de kwalificatie om 15:00 uur zal aanvangen.

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Duitsland en win een Max Verstappen driver cap en Red Bull can holder!