Zomerdrukte houdt nog even aan voor Max

Gepubliceerd op 14 juli 2018 door Niels Hendrix

De Formule 1-wereld heeft net haar eerste triple-header achter de rug, waarin in drie weken tijd drie Grands Prix werden verreden: Frankrijk, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Volgende week doet het reizende F1-circus Hockenheim aan, om een week later neer te strijken op de Hungaroring. Dan zijn er maar liefst vijf races in zes weken tijd verreden.

Wie denkt dat Max Verstappen in de tweeweekse tussenpoos tussen Silverstone en Duitsland veel tijd heeft gehad om te relaxen, heeft het mis. Al op woensdag voorafgaand aan de Britse Grand Prix zette Max zich in op de “Clay Day”, waar kleiduifschieten voor Wings for Life op het programma stond, gevolgd door een videoshoot in de middag. Van donderdag tot en met zondag was Max uiteraard bezet met de gebruikelijke bezigheden op het circuit.

Maandag is gewoonlijk een rustdag voor de Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur, echter deze week stond er ’s middags een event met een teamsponsor gepland en ’s avonds was hij in Londen aanwezig bij de aftrap van de F1 Esports Series 2018. Die vrije dag volgde op dinsdag, hoewel een sessie in de sportschool niet achterwege kon blijven.

De week werd op woensdag gebroken met actie: Max testte de gehele dag op Silverstone de 2019 prototype Pirelli banden. Op donderdag voltooide Max wederom een volle dag achter het stuur: dit keer in de simulator in Milton Keynes. En ook de laatste werkdag, vrijdag, werd benut. Toen bezocht Max namelijk het TAG Heuer hoofdkantoor in Zwitserland, waarna hij ’s avonds huiswaarts richting Monaco keerde voor een welverdiend weekend.