Max start de productie van zijn eigen 'special edition' TAG Heuer-horloge

Gepubliceerd op 13 juli 2018 door Niels Hendrix

Minder dan twee weken na zijn zege in de Oostenrijkse Grand Prix, legde de Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing Formule 1-coureur de laatste hand aan zijn eigen ‘special edition’ horloge en startte hij de productie. De TAG Heuer Formula 1 Max Verstappen Special Edition, gelimiteerd tot 1300 stuks, is vanaf november beschikbaar bij juweliers.

Max Verstappen heeft nauw samengewerkt met TAG Heuer, de officiële tijdwaarnemer voor Aston Martin Red Bull Racing. Samen met het designteam van de Zwitserse horlogemaker ontwierp hij een horloge met eigen unieke kenmerken. Een sportieve, stijlvolle chronograaf met een vleugje van zijn kenmerkende lef. Het model, de wijzerplaat, de bezel, de wijzers, het riempje... elk detail is zorgvuldig gekozen door de coureur, onder toeziend oog van het productteam van TAG Heuer.

Vandaag bezocht Max het hoofdkantoor in la Chaux-de-Fonds om de laatste hand te leggen aan zijn horloge en de productie officieel te starten. Hij vertelt: “Ik had vanaf het begin vrij duidelijke ideeën over het uiterlijk en ontwerp van mijn horloge. Ik wilde een model dat bij me paste en dat ik elke dag kon dragen, zowel tijdens Grand Prix-weekenden als in mijn vrije tijd.”

“Het was een mooie ervaring om met het team van TAG Heuer te kunnen samenwerken. Ik ben altijd gek geweest op horloges, en ik was onder de indruk van de aandacht die werd besteed aan het ontwerpproces en de precisie van de horlogemakers hier in La Chaux-de-Fonds. Het resultaat is precies waar ik op had gehoopt, dus ik ben benieuwd wat de fans ervan vinden als het horloge later dit jaar wordt uitgebracht.”

Ondertussen benutte Max zijn bezoek aan La Chaux-de-Fonds door een bezoek te brengen aan de werkplaats en het prachtige museum van TAG Heuer, voordat hij tot slot tijd doorbracht met al het personeel van de fabriek.