Tweedaagse bandentest voor Pirelli op Silverstone voltooid

Gepubliceerd op 11 juli 2018 door Bryan van Berlo

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft haar tweedaagse test op het circuit van Silverstone voltooid. Max Verstappen, Romain Grosjean en Robert Kubica kwamen vandaag gezamenlijk tot 257 ronden op een prototype van de slicks voor 2019. Opgeteld met het aantal verreden ronden van gisteren (252) kan de Italiaanse bandenleverancier op een productieve test terugkijken.

Het is niet de eerste keer dat Pirelli haar banden voor het komende seizoen in de praktijk te werk ziet gaan. Al eerder dit jaar werd door onder andere Ferrari, McLaren en Mercedes met het nieuwe rubber getest. Dit waren zowel droogweer- als regenbanden.

Waar gisteren Sebastien Buemi voor Aston Martin Red Bull Racing in actie kwam, mocht vandaag Max Verstappen de honneurs voor het team uit Milton Keynes waarnemen. Romain Grosjean (Haas) en Robert Kubica (Williams) mochten gedurende beide dagen hun bolides besturen.

Er staan dit jaar nog vier bandentests voor Pirelli op de kalender. De eerstvolgende vindt over een kleine twee maanden plaats, als McLaren de nieuwe regenband op het circuit van Paul Ricard gaat testen.