Horner na race op Silverstone: 'We waren kwetsbaar op de rechte stukken'

Gepubliceerd op 08 juli 2018 door Julien Lemmen

Voor het team van Aston Martin Red Bull Racing was het resultaat van de Grand Prix van Groot-Brittannië niet waar men op gehoopt had. Max Verstappen viel uit met een brake-by-wire probleem, terwijl Daniel Ricciardo slechts vijfde werd.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de wedstrijd: “Het was een lastige race vandaag. Max kon zich in eerste instantie opwerken naar de derde plaats na een hectische start, waarbij Daniel ook een plekje opschoof naar P5. Daarna voelden we dat het de juiste keuze was om beide rijders op de zachte banden te zetten na de safetycar-fase om daarmee de race uit te kunnen rijden. Maar, zoals je kon zien, waren onze rijders helaas machteloos om aan te vallen of te verdedigen tegen onze concurrentie en waren we erg kwetsbaar op de rechte stukken.”

“Frustrerend genoeg viel Max in de slotfase van de race uit door een vermoedelijk probleem met het brake-by-wire systeem. In de daaropvolgende ronden tot het einde van de race was Daniel in staat om druk uit te oefenen op Bottas, maar we waren op de rechte stukken niet opgewassen tegen Mercedes of Ferrari. Over het algemeen was het teleurstellend om niet beide coureurs aan de finish te zien, maar we zijn vastberaden om over twee weken in Hockenheim terug te vechten. Het was een spannende race voor de vele Britse fans hier vandaag en het is fantastisch om een record aantal bezoekers op Silverstone te zien.”