Max: 'Overwinning in Oostenrijk was onverwacht en daardoor speciaal'

Gepubliceerd op 05 juli 2018 door Niels Hendrix

“Het was een wat onverwachte overwinning, maar natuurlijk ontzettend mooi”, blikt Max Verstappen tijdens de FIA persconferentie terug op zijn zege op de Red Bull Ring in Oostenrijk, behaald voor het oog van zo’n twintigduizend Nederlanders. “Na vrijdag en zaterdag stonden we er niet geweldig voor, maar toen de race van start ging, voelde ik meteen een betere balans in de auto. Ik kon meer pushen in de snelle bochten, waar we voorheen tijd verloren.”

“De Mercedessen zaten voor me, maar met Valtteri die een probleem had en de virtual safety car, waar het team goed op anticipeerde en we een pitstop maakten, ging het vanaf dat moment alleen nog om het management van de banden. Ik denk dat we daar het beste in waren. Tegen het einde kwamen de Ferrari’s nog dichterbij, maar samen met het hele team hadden we het onder controle. Ik ben heel erg blij gewonnen te hebben.”

Was het je mooiste overwinning? “Dat zeg ik nu na elke winst. Maar als je wint, is het altijd mooi”, legt Max uit. “De overwinning in Oostenrijk was onverwacht en dat maakt het iets specialer.”

Waar schat je dat Aston Martin Red Bull Racing staat, tussen alle teams? “Dat is lastig in te schatten en verschilt per circuit. Als de rechte stukken lang zijn, zijn we het derde team. Als er niet teveel rechte stukken zijn, denk ik dat we het beste chassis hebben en we erg competitief zijn. Dus om in Oostenrijk te winnen, is erg goed, want gewoonlijk zou je verwachten dat wij daar punten inleveren op de concurrentie.”

Wat verwacht je hier in Silverstone te kunnen uitrichten? Max: “Het probleem is dat sommige bochten nu vol gas zijn en in feite een dubbel recht stuk zijn geworden. Dat is voor ons dus pijnlijk en jammer. Ik verwacht niet dat we super competitief zullen zijn, maar we zullen er min of meer bij zitten. We zien wel wat er gebeurt tijdens de race.”

In de eerste bocht mag je DRS gebruiken. Is dat mogelijk, denk je? “Ik zal het zeker proberen. We zien het wel. Ik denk niet dat je er veel mee wint na die bocht. Waarschijnlijk gebruik je de achterbanden ook wat meer. Het hangt ook af van je vleugelafstellingen.”

Zie je jezelf nog als titelkandidaat, ondanks dat je veel punten achter staat? “We hebben niet het pakket om op elk circuit voor de winst te vechten. In Monza zal dat bijvoorbeeld moeilijk zijn. Ik denk niet dat we terug kunnen komen. Natuurlijk zijn er ook banen waar we erg competitief zullen zijn en we zeker voor een overwinning kunnen strijden. Maar dat zal niet op elke baan zijn en om terug te komen, zou je bijna elk weekend moeten winnen.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Groot-Brittannië en win een Max Verstappen pakket!