Derde DRS-zone op Silverstone leidt door eerste bochtencombinatie

Gepubliceerd op 02 juli 2018 door Julien Lemmen

Op Silverstone, waar dit weekend de Grand Prix van Groot-Brittannië wordt verreden, zal een derde DRS-zone worden toegevoegd om het inhalen te bevorderen, zo heeft de FIA laten weten. Deze derde DRS-zone is opzienbarend, aangezien deze door de eerste bochtencombinatie loopt. Vanaf startfinish, kunnen de razensnelle knikken van Abbey en Farm met open DRS worden verreden als men er volgas doorheen gaat.

Het is voor het eerst dat een DRS-zone door een bochtencombinatie leidt. Formule 1-wedstrijdleider Charlie Whiting licht toe: "Het is niet een hele lang zone, maar het interessante aan de derde DRS-zone is dat de coureurs met open achtervleugel door de eerste bochten kunnen rijden als de daarvoor opteren. Na het uitkomen van de laatste bocht kan de DRS geactiveerd worden en de vleugel zal pas sluiten als de rijder remt of van het gas gaat. Men kan de eerste twee bochten dus met open DRS rijden."

Naast de nieuwe DRS-zone, blijven de twee bestaande DRS-zones gehandhaafd. Deze bevinden zich op de Wellington Straight en de Hangar Straight.