scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner na GP Oostenrijk: 'Dit had ik me vanochtend nooit kunnen voorstellen'

Gepubliceerd op 01 juli 2018 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat na de Grand Prix van Oostenrijk weten: “Ongelooflijk! Om met een Red Bull-auto op de Red Bull Ring te winnen is iets wat ik me vanochtend nooit had kunnen voorstellen. Alle krediet naar Max, die een erg volwassen race reed. Hij managede zijn banden uitstekend en reed erg gecontroleerd naar onze eerste overwinning in Oostenrijk.”

“Het was erg jammer om Daniel niet op het podium te zien, nadat hij zo lang op de tweede plek had gelegen. Zijn achterband werd te warm, waardoor hij een pitstop moest maken. Kort daarna begonnen we een scheur in de uitlaat te zien die zijn versnellingsbak beschadigde. Hierdoor viel hij uit.”

“Ik wil daarnaast onze pit-crew nog bedanken die, net als in China, de dubbele pitstop foutloos heeft uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor al onze werknemers in de fabriek die met hun inzet een competitieve raceauto hebben weten te produceren. Deze dag is voor hen, Max, het team, Red Bull en vooral voor meneer Mateschitz. We zijn allemaal erg blij voor hem.”