Horner na kwalificatie Oostenrijk: 'Hopelijk een betere snelheid in de race'

Gepubliceerd op 01 juli 2018 door Julien Lemmen

De coureurs van Aston Martin Red Bull Racing zullen tijdens de thuisrace van het team op de Red Bull Ring als vierde (Max Verstappen) en zevende (Daniel Ricciardo) de race aanvangen.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de kwalificatie: “Ik denk dat de vijfde (wat later een vierde startplek werd door een gridstraf van Sebastian Vettel) en zevende plek representatief is voor onze auto op deze baan waar motorvermogen zo’n grote rol speelt. Met drie lange rechte stukken en maar weinig bochten waren wij niet in staat om onze kracht te tonen, zelfs met een kleine upgrade van de aandrijflijn.”

In Q3 wilde Ricciardo zijn teamgenoot voorbij laten. Max liet dit echter niet gebeuren en bleef achter de Australiër rijden. Horner geeft tekst en uitleg over het voorval: “We hebben een simpel beleid dat we de laatste zeven jaar toepasten waarbij we elke race wisselen wie er tijdens de kwalificatie als eerste de pits uit rijdt. Dit is de enige manier om het eerlijk te houden tussen beide rijders. Dit weekend was Daniel aan de beurt om als eerste de baan op te gaan tijdens de kwalificatie. In het heetst van de strijd in de kwalificatie voelde hij dat op een baan als deze, waar een slipstream soms kan helpen, een nadeel kon hebben als hij voorop zou rijden. Vorig weekend was het echter omgekeerd en had hij er voordeel van. Nu beide coureurs de kans hebben gehad om te reflecteren op wat er is gebeurd, houden ze er een andere mening op na, dan dat ze tijdens de kwalificatie hadden. Dit is vanzelfsprekend als je wil winnen en we willen hen dat niet ontnemen.”

Tenslotte kijkt Horner vooruit naar de race: “Met drie DRS-zones in de race, hebben we hopelijk een betere snelheid in de race en kunnen we een mooie show opvoeren voor onze fans.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Oostenrijk en win een Red Bull Racing teamline polo 2018!