Max vanuit Oostenrijk: 'Het podium is altijd het doel'

Gepubliceerd op 28 juni 2018 door Niels Hendrix

Op de Red Bull Ring in Spielberg ademt alles op en rondom het circuit de sfeer van de Oostenrijkse energiedrank. Wel met een vleug oranje dit weekend. Max Verstappen stond op donderdag voorafgaand aan de thuisrace van Aston Martin Red Bull Racing de verzamelde pers, waaronder Verstappen.nl, te woord.

“Dit circuit is zeker niet ideaal voor de RB14, dus het is even afwachten hoe goed het zal gaan. Maar de afgelopen twee jaar is Red Bull Racing op het podium geëindigd. In 2016 was de concurrentie volgens mij sterker en in 2017 zat er een portie geluk bij. Maar ik denk dat we voor het podium moeten kunnen vechten, dat zou een goed resultaat zijn. Het podium bereiken is altijd het doel”, vertelt Max.

De kwalificatie kan spannend worden, op deze relatief korte baan waar de onderlinge verschillen klein zijn. Max: “Tijdens de kwalificatie is dit een spannend circuit, zeker. Je rijdt dan vol gas en op de limiet, dan is elke baan spannend. Hier op de Red Bull Ring is vooral het middengedeelte uitdagend, omdat je daar grind en weinig uitloopstroken hebt.” Sinds dit weekend kan Red Bull Racing rekenen op een zogenaamde kwalificatie-modus van hun Renault power unit. “Ik had die de vorige race al verwacht, maar we gaan nu zien hoeveel extra’s het ons brengt. Dat zal per baan ook verschillen.”

Daniel Ricciardo verlengt mogelijk zijn contract bij Red Bull Racing. Max: “Die kans lijkt mij vrij groot: hij rijdt hier al dus waarom zou hij niet blijven? Hij is een goede teamgenoot, we hebben veel lol samen. Als we in de auto zitten, pushen we elkaar naar een hoger niveau. Ik geniet ervan met hem te werken. Daniel is een van de beste teamgenoten die je hier op de paddock kunt hebben. Maar ook een van de sterkste. Maar ik houd van competitie, dus het is perfect om hem als teamgenoot te hebben.”

Tienduizenden Nederlanders zijn naar Oostenrijk afgereisd om de Grand Prix te beleven. Max vindt het schitterend om te zien: “Het is altijd mooi om oranje te zien, dat motiveert me om goed te presteren. Extra druk is dat niet. Echt mooi dat zoveel Nederlanders zo’n lange reis hebben gemaakt om mij aan te moedigen. Ook de Max Verstappen Village ziet er geweldig uit, echt mooi.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Oostenrijk en win een Red Bull Racing teamline polo 2018!