Max over DTM op Zandvoort: 'Als ik zou kunnen, zou ik gaan kijken'

Gepubliceerd op 26 juni 2018 door Niels Hendrix

Op 13, 14 en 15 juli staat Circuit Zandvoort weer geheel in het teken van de DTM, de toonaangevende Europese toerwagencompetitie. Voor het 19e jaar in successie is de DTM te gast op het circuit in de Nederlandse duinen, waar het DTM-weekeinde traditioneel een van de grootste evenementen van het seizoen is. Opnieuw staan er twee wedstrijden op het programma, één op zaterdag en één op zondag. Dit jaar is er ook Nederlandse inbreng: Robin Frijns zal namens Audi meestrijden om de overwinning. In het voorprogramma rijden het FIA European Championship Formula 3, de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge.

Kaarten zijn te bestellen via www.dtm.com. Voor meer informatie zie www.circuitzandvoort.nl en www.dtm.com.

“Het is altijd mooi om op Circuit Zandvoort te zijn”, aldus Max Verstappen. “Er zijn daar al veel mooie races geweest en het is een geweldig circuit met veel historie. Het is een echt ‘old-school’ baan en erg uitdagend. Ik heb hier ook goede herinneringen voor mezelf, aangezien ik hier de Zandvoort Masters heb gewonnen en ik ook al een paar keer demo's heb gegeven met een Formule 1-auto.”

Max vertelt wat hij van een van de grootste toerwagenkampioenschappen vindt: “DTM is een erg mooie klasse. Ik kon het tijdens mijn Formule 3-tijd in 2014 op de voet volgen. De teams liggen ook dicht bij elkaar. Elk raceweekend kan je weer een andere winnaar verwachten, wat natuurlijk erg positief is.”

Vorig jaar bezocht Max het DTM-weekend in Zandvoort. “Helaas laat mijn drukke agenda dat dit jaar niet toe. Als ik zou kunnen, zou ik gaan kijken! Maar als ik thuis ben en ik tijd heb, kijk ik de races ook altijd. Het is leuk om te zien en er is veel actie.”

Met elk zes auto’s van de merken Audi, BMW en Mercedes-AMG is de DTM traditioneel goed voor toerwagenspektakel van het hoogste niveau. Voor dit jaar is het technisch reglement enigszins aangepast, onder meer in de vorm van een reductie van de aerodynamica. Zoals de eerste wedstrijden van dit seizoen al duidelijk maakten, leidt dit tot meer actie en spannende duels op de baan. De zes tot nu toe verreden races leverden vijf verschillende winnaars en in totaal tien rijders met podiumplaatsen op, zodat er ook op dit gebied sprake is van volop afwisseling.

De actie begint op vrijdag met trainingen van alle klassen, terwijl op zaterdag al de eerste races verreden worden, aangevuld met resterende trainingssessies. Ook op zondag is er een goed gevuld programma met trainingen en races. Voor het publiek zijn er ook tal van aanvullende activiteiten zoals pitwalks, handtekeningsessies en interviews met rijders in de ‘fan village’. Fans met paddock kaarten hebben bovendien toegang tot de zogenaamde ‘pit view area’, waar je van dichtbij in de DTM pitboxen kunt kijken.