Max optimistisch over Honda-deal: 'Het ziet er positief uit'

Gepubliceerd op 21 juni 2018 door Niels Hendrix

Het gesprek van de dag in het Red Bull Energy Center op circuit Paul Ricard is natuurlijk de bekendmaking van twee dagen geleden dat Red Bull Racing per volgend seizoen met power units van Honda rijdt. Max Verstappen is daar positief over gestemd, zo laat hij weten: “We beginnen natuurlijk pas volgend seizoen met een nieuw verhaal, maar het ziet er goed uit. Honda gaat zich volledig richten op ons en Toro Rosso. Geld is geen probleem bij Honda. Dat is een goed teken, want dat betekent dat je kan blijven ontwikkelen.”

Max was vorig jaar al eens te gast op de fabriek in Japan en was onder de indruk van de faciliteiten van Honda. “De fabriek zag er mooi uit. Het was behoorlijk indrukwekkend om te zien hoe ze daar alles aan het opbouwen zijn. Het zag er allemaal efficiënt uit. Destijds zag het er qua prestaties natuurlijk niet zo positief uit, maar dat is volgens mij wel veranderd. Dat zie je aan de prestaties van Toro Rosso. Ik denk dat ze bij Honda nu wat vrijer zijn hoe ze de motor kunnen ontwikkelen, in plaats van dat ze wordt verteld hoe ze de motor moeten maken.”

Max vervolgt: “Ik geloof er wel in en het moge duidelijk zijn dat het team er ook in gelooft, aangezien zij de deal hebben gesloten. En dat Honda alleen voor Red Bull en Toro Rosso bezig is, heeft ook wel iets spannends. Alles zal specifiek ontworpen zijn voor onze auto’s. Dat kan dus ook een voordeel zijn. Ik heb het er lang met Christian Horner en Dr. Helmut Marko over gehad en heb ze laten weten hoe ik erover dacht. Ze hebben me altijd goed op de hoogte gehouden van alles, wat ik wel fijn vind want ik wil graag weten wat er in de toekomst met het team gebeurt.”

Over eventuele verwachtingen voor volgend jaar laat Max zich vanzelfsprekend nog niet uit. “Op dit moment verwacht ik nog niets, want ik richt me op het huidige seizoen. We komen er volgend jaar wel achter hoe het gaat.”

Terug naar de Franse Grand Prix, die komend weekend verreden wordt, vertelt Max over zijn voorbereiding: “Ik heb genoeg op de simulator gereden om het circuit inmiddels goed te kennen. Als je straks bij de eerste vrije training het circuit op gaat, kun je pas aan de echte finetuning beginnen. De eerste ronden zal het even wennen zijn, maar ik ben altijd snel aan een nieuw circuit gewend. Hopelijk is dat hier ook zo.”

Een goede startpositie kan belangrijk worden, want veel mogelijkheden tot inhalen ziet Max niet: “Dat wordt lastig, omdat de meeste bochten lange doordraaiers zijn, waar je alleen kunt volgen. Er zijn niet echt plekken waar je de binnenbocht kan pakken en iemand kunt uitremmen.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Frankrijk en win het nieuwe grijze Max Verstappen t-shirt en de grijze Max Verstappen cap!