Spa-Francorchamps blijft op Formule 1-kalender

Gepubliceerd op 21 juni 2018 door Niels Hendrix

Spa-Francorchamps blijft tot minimaal 2021 op de Formule 1-kalender staan als gastheer van de Belgische Grand Prix, zo is bekend gemaakt. Het huidige contract liep dit jaar af, maar is dus verlengd. Daarmee blijft het legendarische circuit in de Belgische Ardennen behouden op de kalender, waar het al sinds 1950 deel van uitmaakt.

“We zijn erg blij overeenstemming te hebben bereikt, hetgeen inhoudt dat de Grand Prix van België nog drie jaar langer op de kalender staat”, aldus Chloe Targett-Adams, F1 director of promoters and business relations.

“De Formule 1 is ontstaan in Europa en de sport moet voor de toekomst vasthouden aan de roots, terwijl er wereldwijd uitgebreid wordt. Spa-Francorchamps maakt deel uit van die fantastische historie. We zijn met name blij met het feit dat de nieuwe deal een verbetering is ten opzichte van het eerdere contract, zowel voor de Formule 1 als voor onze partner Spa Grand Prix, waarmee fans die de race bezoeken een onvergetelijke ervaring beleven.”

“Het is een goede deal, waarmee een belangrijk evenement in onze regio blijft en we op een wereldwijd platform te zien zijn”, liet Pierre Yves-Jeholet, minister van economische zaken in Wallonië, weten. “Het regionale en nationale economische voordeel is significant: in 2017 hadden we ‘return on investment’ van 315% en de ticketverkoop steeg 7,5%.”

In 2018 zal de Grand Prix van België van 24 t/m 26 augustus verreden worden.