Max tevreden over eerste dag in Montreal: 'Auto werkte goed'

Gepubliceerd op 09 juni 2018 door Johan Peeters

Dit weekend staat de Grand Prix van Canada op het programma. Max Verstappen blikt in het Ziggo Formule 1 Café terug op de eerste twee vrije trainingen waarin de snelle Limburger van Aston Martin Red Bull Racing de tijdenlijsten aanvoerde. Tevens komt Verstappen nog even terug op de “kopstoot” opmerking.

Max vertelt over de eerste en tweede vrije training die voor hem prettig verliepen. Je rijdt in de eerste en tweede snelle chicanes totaal niet over de kerbstones? “Ik was gewoon wat dingen aan het proberen, er omheen, er overheen. Om eerlijk te zijn was ik zelf verrast dat het niet zoveel uitmaakt.”

Je reed in de eerste vrije training longruns? “Ja, dat doen we dit jaar wel vaker als we de kans krijgen. Als het allemaal goed loopt dan kun je gewoon een long run doen”, vertelt Max. “De eerste 40 minuten had ik een lekke band, dus daarom kon ik niet rijden maar daarna ging het gewoon goed.”

Gevraagd naar de nieuwe motor, die vanaf dit weekend in het achteronder van de Red Bull RB14 is geschroefd, vertelt Max: “Bij mij voelt het allemaal prima aan, maar we hebben natuurlijk nog niet met vol vermogen gereden. Maar er is meer vermogen, dus ook meer snelheid.”

Je zet in de laatste sector een paarse tijd, hoe doe je dat nu weer? “We rijden met wat minder vleugel dan de anderen en in mijn snelste ronde had ik een slipstream. Mercedes wint in de bochten op ons, dus ik denk dat wij met te weinig vleugel rijden. Maar de auto werkte vandaag gewoon goed, maar het is pas vrijdag.”

Hebben er nog mensen idioot gereageerd op het feit dat jij het verhaal van die kopstoot roept? Dat was toch een grap? “Nou dat was niet echt een grap! Op een gegeven moment is het gewoon genoeg."

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Canada en win het nieuwe t-shirt en een paar schoenen uit de MV collection 2018!