Max: 'Ik wil elke Grand Prix winnen. Dat is nooit anders geweest'

Gepubliceerd op 07 juni 2018 door Niels Hendrix

Max Verstappen zat gebroederlijk naast de Belg Stoffel Vandoorne tijdens de FIA persconferentie voorafgaand aan de Canadese Grand Prix. Terugblikkend op de vorige race, in Monaco, laat Max dan ook weten: “Ik heb van de race in Monaco genoten en had ook een goed gevecht met Stoffel. Hij gaf me niet veel ruimte, dat was mooi. Ik startte als laatste en wist in de punten te finishen, dus ik heb me op zondag zeker vermaakt.”

Max benadert de races zoals hij dat altijd gedaan heeft. “Ik verander mijn aanpak zeker niet, want dat heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Iedereen mag zijn mening hebben, maar ik doe gewoon mijn eigen ding. Natuurlijk is het jaar tot op heden nog niet zo goed gelopen. Niet zoals ik had gewild, met een paar fouten, zoals in Monaco en China. Maar daar wil ik niet over blijven praten. Ik focus me op wat er gaat komen en heb er vertrouwen in dat ik het om kan draaien. De snelheid is er: ik ben elk weekend snel geweest. Het zou pas echt een probleem zijn als ik langzaam was. Ik wil elke Grand Prix winnen, dat is nooit anders geweest. Dus ik benader het zoals ik altijd gedaan heb.”

In Montreal kan Aston Martin Red Bull Racing op een vernieuwde power unit rekenen. Max laat ten slotte weten: “Ik verwacht wat meer pk’s. We zullen op de baan zien hoe de motor gaat presteren. Het is altijd goed om een update te krijgen. Hopelijk brengt het ons iets dichter bij de andere topteams.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Canada en win het nieuwe t-shirt en een paar schoenen uit de MV collection 2018!