Max: 'Onze auto zou goed moeten gaan in Montreal'

Gepubliceerd op 01 juni 2018 door Niels Hendrix

Max Verstappen blikt vooruit op de Canadese Grand Prix van volgende week: “Van het hele Circuit Gilles-Villeneuve denk ik dat de laatste chicane het belangrijkste is om goed te nemen. Je komt er op erg hoge snelheid aan, dus als je bij het rempunt bent kunnen je remmen wat koud zijn. Dat betekent dat je voorzichtig moet zijn en het elke keer precies juist moet doen. Je positioneert je daar ook voor de exit, waarbij je dicht langs de muur gaat. Het is belangrijk die niet te toucheren om de velg niet te beschadigen. Een millimeter of centimeter maakt niet veel verschil, zolang je de muur maar niet raakt. Bij de eerste twee bochten hangt een gave sfeer, omdat de tribunes vol zitten en het een gevoel van een stadium geeft. Dat maakt de start wat specialer.”

Max vervolgt: “In 2017 eindigde de race teleurstellend voor mij, omdat ik de auto al na tien rondjes stil moest zetten met een technisch probleem. Onze huidige auto zou goed moeten gaan in Montreal, dus ik hoop op een mooi resultaat om vorig jaar goed te maken. Daarnaast kijk ik er altijd naar uit om naar het Amerikaanse continent te gaan, want ik geniet daar van de mensen, het eten en de sfeer, die altijd geweldig is.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Canada en win het nieuwe t-shirt en een paar schoenen uit de MV collection 2018!